Her er Ubers selvkjørende bil

Ubersjåfører, se opp for jobbene deres.

Taxisjåfører har selvsagt like mye å frykte når selvkjørende biler gjør sitt inntog i en fremtid som ikke er altfor langt unna.

Uber slapp torsdag bilder av sin egen selvkjørende bil. Hvis du tilfeldigvis er i Pittsburgh i USA de neste ukene, kan det være du vil se den selvkjørende bil fra Ubers «Advanced Techonolgies Center» (ATC ) i Pittsburgh.

Det er en Ford Fusion hybrid som samler data i tillegg til å teste evnen til å kjøre selv.  Google ligger noen år foran i datainnsamlingen, men Uber viser her at de ikke vil være dårligere og at viktigheten av å kontrollere teknologien selv er for høy til at de kan stole på at andre skal utvikle den for dem.

Tesla har også i praksis en selvkjørende bil under gitte forhold.

-94 prosent av alle bilulykker skyldes menneskefeil. I fremtiden tror vi at denne teknologien betyr mindre trafikk, samt billigere og mer tilgjengelig transport. I tillegg til vesentlig færre liv som går tapt i bilulykker, skriver Uber i sin blogg.

Til tross for at den (sannsynligvis) kan kjøre selv, er bilen bemannet med en person bak rattet under alle turer.

Vi har tidligere skrevet om at Uber legger ned Uberpop i Sverige. Med en selvkjørende bil, blir rettsforfølgelser av ubersjåfører selvsagt irrelevant.

 

Lucas

Lucas

Lucas Weldeghebriel, journalist og gründer i Shifter. Send tips til lucas at shifter dot no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *