Disse fire gründerbedriftene skal få drahjelp av Fintech Angels

Enin, mInvoice, Zeipt og Value Capture deler på en million kroner.

Gründerprogrammet har pågått i fire uker ved Fintech Factory på Fornebu. I slutten av forrige uke var det pitchekonkurranse foran investorer og representanter for finansnæringen. Av de syv selskapene som deltok, gikk fire selskaper videre i den anonyme avstemningen som ble foretatt av investorene i Fintech Angels og Fintech Factory-partnerne SEB, yA Bank, Santander, Microsoft, Nets, Designit, Itera og Laboremus. Selskapene som ble stemt videre deler på en million kroner i investeringer fra Fintech Angels.

Powercoupling

Fintech-gründerne går nå inn i et åtte uker langt program, der de skal jobbe med prototyper, finne kunder og samarbeidspartnere, samt jakte investeringskapital.

– Vårt mål er å guide gründerne gjennom den prosessen, og forhåpentligvis hjelpe til med første kunde eller forretningspartner, sier Hans Christian Bjørne, programdirektør for Fintech Factory.

I den neste fasen vil gründerne bli koblet opp mot store etablerte aktører, gjennom såkalt «powercoupling».

Økt trygghet

Daglig leder Ingar S. Bentsen i Fintech Factory sier at tilbakemeldingene har vært svært positive, både på innholdet i programmet og egenutviklingen for gründerne.

– Læringskurven har vært bratt og det ser vi resultatene av i dag. Det er inspirerende å se hvordan samtlige gründere har gjort picthen sin skarpere og mer fokusert, samtidig som tryggheten på scenen har økt betraktelig, sier Bentsen.

Les mer om gründerbedriftene ved Fintech Factory her.

Per-Ivar Nikolaisen

Per-Ivar Nikolaisen

Redaktør og gründer (Editor and co-founder)