Ingar Bentsen i FintechFacttory. Foto: FintechFactory

16 spørsmål med Ingar Bentsen: Ville bli snekker da han var liten, men endte med å bygge noe ingen trodde han skulle få til

Stine Jutila

Stine Jutila

Journalist

Publisert 20. februar 2017

Ingar Bentsen har studert business ved både Handelshøyskolen BI og Universitetet i Monaco. Nå brenner han for å hjelpe andre gründere i sin rolle som CEO og partner i Qapital AS og TheFactory. Shifter stilte 16 spørsmål.

1. Hva jobber du med akkurat nå?

Nå om dagen jobber vi hovedsakelig med å hente inn de siste partnerne, mentorene, investorene og gründerne til FintechFactory og InsurtechFactory.

2. Hvis du kunne gått tilbake i tid og gitt deg selv ett tips – hva ville det vært?

At jeg må høre på andre. Det er nok den største lærdommen jeg har gjort – det er smart å ta råd fra andre rundt deg.

3. Hvilken teknologi klarer du deg ikke uten?

Mobiltelefonen! Den er som limt fast i hånden, he-he.

4. Hvis du kunne vært en annen person – hvem ville det vært?

Statsministeren, men kanskje en mannlig utgave? Eller, jeg kunne godt vært Erna for en dag også. Rollen som statsminister virker spennende og jeg skulle gjerne fått prøvd meg.

5. Når på døgnet er du mest produktiv?

Det må bli tidlig på morgenen eller sent på kvelden. Da er det stille og rolig på kontoret og ingen forstyrrelser. Jeg kan jobbe hjemmefra også, men i all hovedsak på kontoret. Jeg tilbringer mange tidlige morgener eller sene kvelder på kontoret.

6. Hvis du skulle investert 10 millioner i et selskap i morgen – hvilket ville det vært?

Hm, det er vanskelig å velge bare ett selskap da jeg jobber med så mange selv. Men hvis jeg måtte valgt ett ville jeg investert i Enin som jobber med kunstig intelligens.

7. Hva er din dårligste egenskap?

Vanskelig spørsmål.. Jeg er kanskje litt for positiv og optimistisk? Noen ganger burde jeg være mer tilbakeholden og skeptisk. Men det er vel det man har gode kollegaer til? Til å dra meg litt ned på planeten igjen? He-he.

8. Og hva er din beste?

Det må være min evne til å gjennomføre noe. Kombinasjonen av å finne på kreative ideer til å gjennomføre det. Å ha litt vågale drømmer, men samtidig sette handling bak ordene. Det var ingen som trodde vi skulle få til Fintechfactory for eksempel. Men det gjorde vi. Og det er jo halve moroa – å få til noe ingen trodde skulle gå.

9. Hva ville du bli da du var liten?

Snekker! Jeg vet ikke helt hvorfor jeg gikk vekk fra det, kanskje fordi det var så kaldt utendørs? Jeg er glad i vinteren altså, men… Jeg ville også bli tannlege og senere jurist. Allikevel endte jeg opp med å studere økonomi, før jeg til slutt ble gründer. Nei, snekker tror jeg hadde vært utrolig kult.

10. Hvis du kunne spist middag med hvem du ville, død eller levende – hvem ville du invitert?

Kan jeg invitere flere? Jeg ville spist middag med Aristoteles Onassis. Han var en gresk skipsreder, veldig spennende. Også ville jeg invitert med Frank Sinatra – det ville blitt en morsom gjeng! Jeg ville nok tatt de med på en klassisk restaurant i Oslo, kanskje Holmenkollen Park eller Hotel Bristol.

11. Hvis du kunne velge, ville du kunne lest andres tanker eller vært usynlig?

Helst lest andres tanker. Det er jo alltid greit å vite hva andre tenker og andres strategier. Da kan man komme i forkant, men det kan jo selvfølgelig være både godt og vondt. Hvis jeg kunne skrudd av og på usynligheten, så ville valget vært vanskeligere. Ja, da ville jeg nok valgt å være usynlig.

12. Du er tilbake på skolebenken, hva studerer du?

Juss – definitivt. Jeg har tenkt mye på det faktisk og vurdert å studere det parallelt med jobb. Særlig i forbindelse med avtale – og kontraktskriving skulle jeg ønske jeg hadde litt mer kunnskap på det området. Jeg sitter midt oppi det nå, skal oversette en masse kontrakter fra engelsk til norsk. Jeg mener økonomistudier dreper kreativiteten, men juss kan du på en måte alltid ha i ryggsekken.

13. Hva er du mest stolt over å ha fått til?

Sånn jobbmessig? Det vi gjør nå med Fintech Factory. Det er absolutt det kuleste prosjektet jeg har vært med på. Få på plass investorer, mentorer og gründere, men også å være i konkurranse med mange store aktører med mye penger. Det er veldig gøy, og som sagt særlig når folk flest ikke hadde troen på oss i utgangspunktet.

14. Hva er det smarteste kjøpet du har gjort det siste året?

 He-he, kanskje ikke det mest spennende kjøpet, men nye kontormøbler! Vi fikk kjøpt mye møbler til en veldig billig penge og sparte mange tusen kroner. Jeg har jo anskaffet meg den nye IPhonen også, men ser ikke på det som spesielt smart. Nei, jeg går for kontormøbler!

15. Hvilken oppfinnelse skulle du ønske du stod bak?

Jeg skulle ønske jeg fant opp bilen. Jeg er personlig veldig glad i å kjøre bil og det er jo noe veldig mange gjør og har gjort i lang tid.

16. Hva er ditt beste tips til norske gründere?

Her er det mange altså. Men jeg kan kombinere mange tips inn i et stort tips? He-he. Man må finne en god idé man tror på, gjøre skikkelig research og kartlegge konkurrenter og marked. Deretter må man komme tidlig i gang med å søke etter hjelp og støtte. Så er nettverk en svært viktig faktor. Man må komme inn i miljøer, komme i kontakt med folk som kan bidra og være litt raus i forhold til ansatte og kollegaer. Dra ut å møt mennesker! Man må rett og slett bygge en felles front med gode partnere og et godt team. Selskapet blomstrer så mye fortere hvis man har et team. Ha mennesker rundt deg som er kritiske, men med på laget. Mennesker som gir innspill og ærlige meninger. Det har jeg – og det er gull verdt.


Shifter er Norges nettavis for startups og innovasjon. Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt.

Hør for øvrig også vår seneste Podcast, med Marianne Bratt Ricketts i Vibbio. Om hvordan hun og Stine Norum bygde et solid selskap i Norge på rekordtid og nå satser internasjonalt. I podcasten forteller hun hvordan Vibbio skal gå fra å være en videoprodusent til å bli et stadig tyngre techselskap – som blant annet bruker avansert plattformteknologi og kunstig intelligens i produksjonslinjen. Ellers om kostskolen, 18-timers-dagene i London, evakuering av landsbyer i Alpene, om å miste noen, om å ha perspektiver og beholde roen i kritiske situasjoner. Og gründertips, gründertips, gründertips!

Last ned podcasten i iTunes / Podcaster på iphonen eller bruk din foretrukne podcast-klient på Android. Søk på «Shifter».

 

Bransje: