Kristine Kotte-Eriksen i She Conference.

16 spørsmål med Kristine Kotte-Eriksen: Sjef for snart utsolgt She Conference, men ville kanskje vært Donald Trump og spist middag med Emma Watson

Stine Jutila

Stine Jutila

Journalist

Publisert 13. februar 2017

Kristine Kotte-Eriksen er daglig leder i She Community – et nettverk for kvinnelige gründere, ledere og investorer. Hun har tidligere jobbet i mediestartupen enerWE og har utdannelse i kommunikasjon fra Høyskolen i Volda. Shifter har stilt henne 16 spørsmål.

1. Hva jobber du med akkurat nå?

– Akkurat nå jobber jeg med å selge ut de siste billettene til She Conference den 8. Mars. Vi har solgt 1200 av 1400 billetter. Også rydder jeg opp etter lanseringsfesten vi hadde i går da, he-he.

2. Hvis du kunne gått tilbake i tid og gitt deg selv ett tips – hva ville det vært?

– Da ville jeg sagt ”det er ikke så farlig”. Som ung stresser man over mange ting som i det store bildet ikke er så veldig farlig.

3. Hvilken teknologi klarer du deg ikke uten?

– Hm… Jeg må nesten si Netflix. Jeg bruker det ofte og særlig for å koble av i hverdagen.

4. Hvis du kunne vært en annen person – hvem ville det vært?

– Det må bli en mann hvert fall. Donald Trump, kanskje. Eller, man vil jo ikke være han, men forstå hvordan han tenker. Nei, jeg ville faktisk ikke vært noen andre enn meg selv.

5. Når på døgnet er du mest produktiv?

– Når som helst egentlig, så lenge jeg har spist.

6. Hvis du skulle investert 10 millioner i et selskap i morgen – hvilket ville det vært?

– Vibbio kanskje. De er norske og spesialiserer seg på smart video, altså hvordan mennesker konsumerer innhold på internett.

7. Hva er din dårligste egenskap?

– Det må vel være at jeg trenger mat for å være produktiv da. Nei da. Hm, kanskje lakenskrekk?

8. …og hva er din beste?

– Min beste egenskap er at jeg er flink til å se andre.

9. Hva ville du bli da du var liten?

– Da jeg var liten ville jeg bli en prinsesse med et stort kongerike. Hvem vet, kanskje jeg blir det en dag.

10. Hvis du kunne spist middag med hvem du ville, død eller levende – hvem ville du invitert?

– Den var vanskelig, men jeg ville invitert Emma Watson. Hun er ung og har et sterkt budskap. Også har hun fått til mye!

11. Hvis du kunne velge, ville du lest andres tanker eller vært usynlig?

– Jeg ville valgt å lese andres tanker. Da kan man alltid vinne diskusjoner og ligge litt foran. Det kan være lurt.

12. Hvis du hadde blitt satt tilbake på skolebenken, hva ville du studert?

– Programmering er det nye språket alle må lære seg. Eller i det minste noe med teknologi, jeg skulle gjerne forstått mer av det. Det kan brukes i alle bransjer og er på en måte fremtiden. Også kunne jeg godt studert i USA. Litt større enn Volda…

13. Hva er du mest stolt over å ha fått til?

– I løpet av 2016 har jeg møtt mange fantastiske mennesker. Det er gøy å sette disse sammen og se hva som kan komme ut av det – hvor stor effekt nettverk faktisk har. Det har vi vært flinke til og det er jeg stolt over.

14. Hva er det smarteste kjøpet du har gjort det siste året?

– Det må vel bli den nye leiligheten i Oslo.

15. Hvilken oppfinnelse skulle du ønske du stod bak?

– Vin. Det er noe alle vet hva er og jeg hadde jo blitt passe kjent. Det har jo forandret verden? Kanskje ikke til det bedre, da men … Uansett – skal jeg stå bak noe skal det være noe stort.

16. Hva er ditt aller beste tips til norske gründere?

– Å tenke team helt fra starten av. Tenk på sammensetting og mangfold. At man må velge å ansette andre i viktige roller og ikke bare ”seg selv”.


Shifter er Norges nettavis for startups og innovasjon. Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt.

Hør også vår seneste podcast med bok-tech-gründer Anders Storbraten i Pulsereads. Han møtte veggen hos den mektige bokbransjen da han ville lage «Spotify for bøker», men nå har han brukt lærdommen fra nedturen til å utvikle «Facebook for bøker», der lesehester kan få betalt for å anbefale bøker til andre. I podcasten får vi høre om den tøffe veien frem til lanseringen, og hvordan han i toppidretten og den internasjonale finansbransjen lærte seg å jobbe hardt og ikke gi seg. Ellers: Om hvilke bøker han selv liker. Om søvnløse netter. Om kjipe forsinkelser. Om hvorfor norske selskaper ikke bør bruke tid på å jakte funding i Silicon Valley. Om hvordan det er å brenne egen formue for å bygge en startup. Og forøvrig en påstand underveis om at det kan lønne seg å være født sent på året, for å gjøre det godt som gründer.

Hør hele podcasten med Anders Storbråten på Shifter. Last ned podcasten i iTunes / Podcaster på iphonen eller bruk din foretrukne podcast-klient på Android. Søk på «Shifter».