David Helgason fra Unity, fotografert på Slush. Foto: Slush.

Bygget nordisk milliardsuksess: «En shitty CEO til tider»

Benedicte Tandsæther-Andersen

Benedicte Tandsæther-Andersen

Journalist

Publisert 23. mai 2018

I juni kommer David Helgason fra Unity Technologies til Norge for å fortelle historien sin på Startup Extreme. Og i en smakebit røper han at han er glad for at selskapet hans vokste sakte i begynnelsen.

Helgason har bygget en av de mest kjente «enhjørningene» i Norden, plattformen som gjør jobben lettere for spillutviklerne, enten de er i små eller store selskaper. Softwaren til Unity ligger til grunn for en lang rekke av de mest populære spillene.

I en pressemelding fra Innovasjon Norge forteller Helgason om bakgrunnen for hvorfor Unity ble gründet.

— Hvis du ønsket å lage et spill, var verktøyene dyre og tilgangen til verktøy begrenset. Derfor ønsket vi å forandre og åpne bransjen for folk som oss, forteller Helgason.

Slow motion

De første fire årene var alt fokus på å bygge selskapet og motoren bak spillutviklingen, men uten finansiering og lønn.

— Når det gjelder Unity, var det bra at vi ikke fikk noen finansiering i begynnelsen. Vi var uerfarne, og det tok oss lang tid å finne ut av ting. De som ønsket å investere i oss på den tiden, var ikke de beste. De ville ha ødelagt selskapet, så i stedet utviklet vi selskapet i vårt eget, sakte tempo, forteller Helgason.

— Dårlige på administrasjon

Helgason forteller at han ønsket å gi teamet frihet til å undersøke egne ideer. På spørsmål om han noen gang tvilte på ideen, svarer han at de nesten aldri tvilte. Han var rett og slett «forelsket» i tanken på hva teknologien kunne gjøre, og at verktøyene kunne snu om på en stor næring.

Samtidig var gründerne opptatt av å holde seg nøkterne og bruke tid på å vokse skikkelig.

— Vi var tre grunnleggere som ikke hadde noen interesse i å administrere selskapet, og vi var ganske dårlige på det. Heldigvis vokste vi veldig sakte, så jeg hadde tid til å bli en god administrerende direktør. Men jeg var også en shitty CEO til tider, forteller Helgason.

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.