Annonsørinnhold:

Denne teknologi-startupen holder til i en liten bygd på Nordmøre

Likevel vil mennesker fra hele verden være med på eventyret som skal revolusjonere landbruket

Hvordan får de det til?

Et titalls kuer beiter fritt i et idyllisk naturlandskap, bestående av høye fjell og småbruk. Den lille bygden Batnfjordsøra, ligger værhardt til innerst i en fjord på Nordmøre og huser 400 innbyggere og et revolusjonerende startup-selskap. Selv om det er langt til nærmeste metropol, har Nofence store, internasjonale ambisjoner og ansatte fra hele verden.

Det beste siden traktoren. Svaret kan ligge i selve produktet. Med smart teknologi er Nofence i ferd med å revolusjonere landbruket. Ved å utvikle en virtuell gjerdeløsning for beitedyr kan kostbare og tidskrevende gjerder erstattes av digitale, GPS-drevne halsbånd. Hvert dyr blir utstyrt med et smart-halsbånd, drevet av solceller og batteri, og kan dermed beite fritt innenfor området som markeres i appen.

Ikke bare er teknologien bra for bonden og dyrene, nyere forskning viser at et mer naturlig beite og økt bruk av utmark, kan ha enorme konsekvenser for både klima og biologisk mangfold. Produktet omtales som «fremtidens landbruk» og «den viktigste oppfinnelsen innen landbruk siden traktoren».

Det er ingen tvil om at Nofence har medvind. Men hvordan klarer de å tiltrekke seg de beste hodene innen teknologi, produktutvikling og salg, når selskapet er plassert et sted de færreste av oss har hørt om?

Flatt hierarki. – Vi får ofte spørsmål fra media om når vi skal flytte til Oslo eller en annen storby. Da svarer jeg at vi har åpnet to distriktskontor, ett hos Startuplab i Oslo og vårt andre i Newport, utenfor Birmingham i England, sier Nofence-gründer, Oscar Hovde Berntsen lattermildt.

Han tror nøkkelen til Nofence sin suksess er at de tør å skille seg ut. Alle ambisjonsrike startups trenger ikke være i Silicon Valley. Det viktigste er at de ansatte har frihet til å jobbe på en måte som passer hver enkel.

– Vi har ingen bordtennisbord, trendy planter eller hipp kunst på veggene. Det er viktigere å ha flatt hierarki, spise felles lunsj, snakke sammen, ta en fjelltur etter jobb og å ha en jobb som bidrar til en meningsfull hverdag, forteller han.

Når Nofence nå skal vokse, og ansette blant annet flere utviklere til på både frontend og backend, er Oscar klar på at det viktigste er kompetanse, lidenskap og ønsket om å være med å utgjøre en forskjell. Da spiller det liten rolle hvor man bor.

Vi har ingen bordtennisbord, trendy planter eller hipp kunst på veggene. Det er viktigere å ha flatt hierarki, spise felles lunsj, snakke sammen, ta en fjelltur etter jobb og å ha en jobb som bidrar til en meningsfull hverdag.

«Remote» er den nye normalen. I teknologibransjen har det lenge vært vanlig å jobbe «remote», men de siste årene flere fått øynene opp for fordelene, enten det handler om hjemmekontor eller å søke jobbmuligheter utenfor landegrenser.

At arbeidsgivere legger til rette for fleksibilitet og fjernarbeid er uten tvil blitt den nye normalen, mener HR manager i Nofence, Anne Ilebekk Dahle.

– Flinke folk er opptatt av spennende utfordringer og en variert hverdag hvor en kan påvirke arbeidssituasjonen sin. Vi har en allerede en god kultur for å kunne jobbe bra «remote», så nå jobber vi mot å etablere ulike kompetanse-«hubs» rundt om i verden.

Gjør en forskjell! Bli med på Nofence-laget og jobb med teknologi som gjør en positiv forskjell for både dyr, bønderog miljøet.








Pendler mellom Oslo og Madrid.
En av dem som synes fleksibilitet er viktig, er Lucia Ribagorda Garcia. Hun jobber i de kreative lokalene til Startuplab i Forskningsparken i Oslo, som en del av salg- og markedsteamet som skal ta Nofence ut i Europa. For henne var det viktig å få frihet til å pendle mellom Oslo, Batnfjorsøra og hjembyen Madrid.

– Selv om jeg ikke sitter på kontoret i Batnfjordsøra, er jeg mer enn kun et hode på en skjerm. Siden vi er en startup i vekst, legger alle stor innsats i å bli godt kjent og jobbe som ett lag.

For henne er det viktig med en fleksibel arbeidsgiver som forstår verdien av å skape god kultur og gi tillit til sine ansatte.

– Jeg elsker å jobbe fra ulike steder. Nå er jeg i Oslo hvor også kjæresten min bor, men i sommer var jeg to måneder i Madrid og besøkte familien min. Så lenge jeg føler meg som en del av fellesskapet, trenger jeg ikke å sitte på samme kontor hver dag.

Anorak x NoFence

Føler eierskap. Selv om mye kan løses digitalt, har Nofence også stor tro på verdien av å samles for sosiale aktiviteter og faglig påfyll.

Det er nettopp turene til Batnfjordsøra som virkelig utpeker seg som høydepunkter for Lucia. Hun fyller kofferten med varme turklær og er der gjerne én uke av gangen. Dagene skiller seg fra hverdagen i Oslo og Madrid, med besøk til kunder, fjellturer og sene middager med kollegaer.

– Når du kommer til et nytt land og ny jobb, føles det ekstra viktig å knytte gode bånd. Heldigvis er menneskene i Nofence åpne, engasjerte og gjestfrie.

Hun tror mye av kulturen bærer preg av at alle føler eierskap til selskapet. De er sammen om å bygge opp et produkt med enormt potensialet.

– Det er noe helt annet enn å komme inn et sted som er ferdig etablert, hvor du mer eller mindre bare skal holde ting gående. I Nofence utgjør vi faktisk en forskjell for en hel industri, dyrene og jordkloden vår.

Om Nofence

På Nofence bruker du ferdighetene dine til å skape en positiv forskjell. Ikke bare for dyr og bønder, men for miljøet. Vi tror på potensialet for bærekraftig jordbruk, og tror virkelig at produktet vårt kan være den største teknologiske endringen i landbruket siden traktoren!



Vi tror den neste Elon Musk har på seg gummistøvler.

Gjør du?

SE VÅRE LEDIGE STILLINGER HER