Lasse Mäkelä, CEO og grunlegger av Invesdor.

Danske Bank skal samarbeide med finske Invesdor for å hjelpe teknologiselskaper med å få folkefinansiering

Bankene kjemper nå om å fremstå mest mulig innovative og tilby de beste digitale tjenestene. Nå inngår Danske Bank i Finland et «billig» partnerskap med folkefinansieringstjenesten Invesdor. Snart kommer de trolig til Norge.

Danske Bank Finlands samarbeid med Invesdor (finsk folkefinansieringsplattform) foregår ved at Danske Bank kan henvise deres forretningskunder som trenger kapital til Invesdors folkefinansieringsplattform. Deretter evaluerer Invesdor selskapene, og dersom bedriften møter kriteriene, kan de fortsette som en klient av Invesdor og søke investeringer gjennom deres plattform.

Det er med andre ord veldig liten involvering fra Danske Banks side, og det kan ses på som et billig mottrekk til Nordea i Finland, som i slutten av april annonserte at de skulle lansere sin egen folkefinansieringsplattform. Nå kan Danske Bank skryte av å ha «vært først ute».

− Danske Bank er den første banken i Norden til å samarbeide med en folkefinansieringsplattform. For oss betyr det at de vil henvise kunder til oss. Dette er foreløpig kun i Finland, men vi håper på å kunne utvide til resten av Norden dersom dette går bra, sier Lasse Mäkelä, CEO og grunnlegger av Invesdor til Shifter. Han er i Norge som arrangør av seminaret «Equity Crowdfunding Breakfast» sammen med Fintech Mundi.

− Er det et mottrekk til Nordeas kunngjøring i slutten av april?

− He he, nei, vi har diskutert dette en stund, men jeg tror du kan si at Nordea-uttalelsen fikk opp farten, sier Mäkelä og ler.

Han forteller om en voldsom interesse for Invesdor blant alle finske banker.

− De er veldig interessert i dette området. Bankene vet de må gjøre noe for de har neglisjert sine kunder altfor lenge. Nå kommer nye fintech-selskaper og gjør de samme bankprosessene bedre og raskere, forteller Mäkelä.

De store norske bankene ligger foreløpig noen hakk bak deres finske søsterselskap.

DnB står bak initiativ som Vipps Starter, der frivillige organisasjoner og foreninger søke publikum om støtte til konkrete prosjekter.

Frunder er en annen ideell folkefinansieringstjeneste, som Sparebank1 står bak.

Ingen av disse plattformene tilbyr eierskap i et selskap i bytte mot investering.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyheter, reportasjer og innsikt rett i innboksen.

Lucas Weldeghebriel

Lucas Weldeghebriel

Journalist og gründer i Shifter

Annonsørinnhold

Utviklet av Martin Grønneberg