Det amerikanske kontorhotellet Wework skal etablere seg i Stockholm, og har nylig hentet milliarder i kapital fra Softbank. Foto: https://www.bestpicko.com

Det amerikanske kontorhotellet Wework dobler inntektene — og henter milliarder fra Softbank

Benedicte Tandsæther-Andersen

Benedicte Tandsæther-Andersen

Journalist

Publisert 10. august 2018

Wework, som leier ut kontortjenester til selskaper, etablerer seg i Sverige i 2019.

Bildet øverst i saken: bestpicko.com

Én milliard dollar — nærmere 9 milliarder kroner — skal være størrelsen på den nyeste kapitalinnhentingen for Wework. Breakit skriver at Wework løpet av det første halvåret ble inntjeningen mer enn tredoblet til 723 millioner dollar, og inntektene økte til 763,8 millioner dollar.

Wework er en av verdens høyest vurderte startups, med sine 20 milliarder dollar. Det seneste kapitaltilskuddet fra Softbank var i form av konvertibler.

Wybo Wijnbergen, Nord-Europas sjef for Wework, forteller at selskapet har vurdert Stockholms techscene nøye, før de besluttet at de skal etablere seg der.

— Stockholm har en av verdens mest levende techscener, som koker av innovasjonskraft og pioneering. Vi skal gi våre medlemmer et sted, kontekst og service som gir energi og inspirasjon. Men vi skal også skape forutsetninger for nye samarbeid, som fremmer en positiv, felles utvikling, sier Wijnbergen i en pressemelding fra selskapet.

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.