Karen Elisabeth Ohm Heskja er investeringssjef i DNB Ventures. Foto: Vilde Mebust Erichsen

DNB ser til Danmark: Jakter nye fintech-investeringer

Vilde Mebust Erichsen

Vilde Mebust Erichsen

Journalist

Publisert 16. august 2019

Den norske storbanken inngår samarbeid med Copenhagen FinTech. 

Sammen skal de «støtte innovasjon og vekst» i det nordiske fintech-økosystemet, skriver aktørene i en melding.

– Dette er utrolig viktig for oss. Det danske fintech-økosystemet blomstrer, og vi ser mange nye startups akselerere ved Copenhagen FinTech Lab, sier Thomas Krogh Jensen, CEO i Copenhagen FinTech.

Han sier DNB i så måte vil være en interessant samarbeidspartner når disse bedriftene skal skalere virksomheten i Norden.

I fjor investerte DNB 29 millioner kroner i det danske fintech-selskapet Nordic API Gateway. Selskapets spareapp Spiir har gått som en farsott i hjemlandet, med 320.000 brukere. I sommer lanserte de i Norge.

– Hvis du ser på Norge og Danmark, har vi ganske velutdannede befolkninger, men det er fortsatt et problem å ha oversikt over privatøkonomien, uttalte gründer Rune Mai i et intervju med Shifter.

Les også: Derfor var det deiligere å være DNB i Danmark: Ut av landet for å finne gründerne som løste et av deres største problemer

Søke nye investeringsmuligheter

Det nye samarbeidet mellom DNB og Copenhagen FinTech skal ifølge meldingen styrke båndet ytterligere.

– Vi tror en åpen tilnærming til bank vil være nøkkelen til å konkurrere og være relevant i fremtiden, sier Petter Lee-Johannessen i DNB New Business.

– Samarbeid på tvers av geografier, industrier og segmenter vil være avgjørende for å skape verdi og drive innovasjon, sier han videre. 

50 fintech-startups er tilknyttet Copenhagen FinTech Lab i København. DNB blir en del av Global Advisory Board og skal delta på arrangementer og konferanser samt kontinuerlig søke potensielle partnerskap og investeringsmuligheter.

En vinn-vinn for alle, sier Krogh Jensen. 

Les også: DNBs nye toppsjef vil skape «et nytt Vipps» og forsetter trålingen etter de beste gründerne

Simon Schou (Cph. FinTech), Fredrik Abel (DNB), Thomas Krogh Jensen (Cph. FinTech), Karen Elisabeth Ohm Heskja (DNB) and Petter Lee-Johannessen (DNB).

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.