Egmont

Egmont skal investere flere hundre millioner kroner i nordiske spillutviklere

Egmont lukter på nordiske spillselskaper og har nettopp etablert en forretningsenhet som skal investere i etablerte spillutviklere som har sluppet noen spill og har mellom 10 og 100 ansatte.

– Vi har muligheten til å investere i større spillselskap eller startups også, men vi kommer ikke til å være den første investoren som putter 300.000 kroner i et studentprosjekt som skal lage en utfordrer til «Call of Duty». Vi trenger de selskapene også, men det er ikke vår greie, sier spillveteranen Martin Walifsz til den svenske nettavisen DI Digital.

Walifsz er tidligere gründer av spillselskapet «Massive Entertainment», som er best kjent for å stå bak spill som Assassin’s Creed: Revelations, Far Cry 3, Groud Control og World in Conflict. Selskapet ble kjøpt opp av Activision Blizzard, og senere videresolgt til Ubisoft.

Nå skal han på oppdrag fra det danske mediekonsernet Egmont saumfare det nordiske spillmarkedet etter spennende spill-investeringer.

«Nordisk Film Games», som er navnet på Egmonts spill-avdeling, skal investere minst fem millioner kroner i hvert selskap, men har midler til å gå inn med vesentlig mer, understreker Walifsz.

– I utgangspunktet skal vi være en minoritetseier med en styreplass. Gründerne skal fortsatt føle at det er deres selskap hvor de kan få hjelp fra å gå fra å være dyktige kunstnere til også å bli dyktige forretningsfolk, sier Walifsz til DI Digital.

Fakta: Egmont

  • Egmont ble grunnlagt i København i 1878 og er Danmarks største mediekonsern med 6.600 ansatte og opererer i 30 ulike land.
  • Egmont står blant annet bak TV 2  og eier utgir en rekke magasiner som Vi Menn,  Hjemmet, og Kamille.
  • I 2015 omsatte Egmont  for 1 576 millioner euro, med et resultat på  101,5 millioner euro før skatt.
  • Nordisk Film, som eies av Egmont,  omsatte for 497 millioner euro i 2015 og har 1900 ansatte.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyheter, reportasjer og innsikt rett i innboksen.

Lucas Weldeghebriel

Lucas Weldeghebriel

Journalist og gründer i Shifter

Annonsørinnhold

Utviklet av Martin Grønneberg