EUs konkurransekommissær, Margrethe Vestager Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix via AP

EU vil granske Amazons bruk av handelsdata

NTB

NTB

Publisert 17. juli 2019

EU innleder en formell undersøkelse av nettgiganten Amazon om bruk av handelsdata på selskapets nettsted.

EU-kommisjonen har holdt et øye med Amazons dobbeltrolle, da selskapet både opererer både som en markedsplass og som forhandler.

EUs konkurransekommissær, Margrethe Vestager, er i gang med en innledende undersøkelse.

– Jeg har besluttet å se nøye på Amazons forretningspraksis og dets dobbeltrolle for å vurdere om selskapet overholder EUs konkurransebestemmelser, sier Vestager i en uttalelse.

Hun understreker at europeiske forbrukere i økende grad handler på nettet, og at e-handel har styrket konkurransen i bransjen, gitt flere muligheter og bedre priser.

– Vi er nødt til å sikre at store nettplattformer ikke eliminerer fordelene med urettferdig konkurranseatferd, sier Vestager.

Amazon svarer onsdag at selskapet vil samarbeide.

– Vi vil samarbeide fullt ut med EU-kommisjonen og fortsette å jobbe hardt for å støtte bedrifter av alle størrelser og hjelpe dem med å vokse.

Den formelle undersøkelsen blir en del av EUs arbeid med å innskrenke dominansen til store globale aktører som Google, Facebook og Apple.

caroline.ulvin.johansson@ntb.no

Bransje: 

Meld deg på Shifters nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.