TAPAD-gründer og milliardær Are Traasdahl henter fem norske selskaper til NYC.

Eksklusivt i Shifter: Disse fem norske selskapene skal delta på Are Traasdahls nye startupprogram i New York

Publisert Sist oppdatert

Shifter avslører hvilke fem norske hotte selskaper som skal til New York og bli klargjort for amerikansk VC-kapital.

På konferansen Gulltaggen i april i år annonserte TAPAD-gründer Are Traasdahl, som solgte annonseplattformen Tapad til Telenor for over 3 milliarder norske kroner, at han skulle opprette et program (Tapad Propeller Program) for norske startups.

Ifølge Propeller Programs nettsider står det at amerikanske startup-markedet er tett, preges av høy konkurranse og at det kan være overveldende.

«Det kreves kulturell tilpasning, vesentlige ressurser og et dypt nettverk», og at Tapads nye «Propeller Program er her for å lette ferden».

Propeller inviterer fem tidligfaseselskaper til å sitte i deres kontorfellesskap, hjelpe til med å etablere et amerikansk kontor, hjelpe til med introduksjoner til nøkkelpersoner og tilby individuell coaching.

«Og når tiden er inne, vil vi også introdusere dere til VC-er».

De fem utvalgte

Søknadsfristen gikk ut 1. juni i år, og selskapene er ikke offisielt lansert, men Shifter har nå fått bekreftet fra flere uavhengige kilder at det er følgende fem selskaper som er blitt plukket ut til første runde:

Socius-gründerne Daniel Butler (CEO) og Frode Jensen (CTO). Foto: Stefanie Herbst

1. Socius, plattformen som gjør publikasjoner i stand til å presentere sosialt innhold, og  som nylig hentet inn en investering på 3,5 millioner kroner fra 500 Startups og Raa Invest.

EVENTUM: Bjørnar Skog (gründer) og Martin Rød (salgs- og kommunikasjonsansvarlig) i Eventum. Foto: Lucas H. Weldeghebriel

2. Eventum, som er et slags Airbnb for lokaler, og som tidligere i vår kunne vise til en formidabel vekst, men som etterlyste flere engleinvestorer.

3. Bubbly, er en norsk startup fra StartupLab, som har utviklet et produkt og tjeneste som gjør det lettere for butikker å få feedback fra sine kunder.

4. BylineMe, som er en markedsplass for artikler og frilansjournalister.

Patrik Berglund, CEO i Xeneta. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

5. Xeneta, som har laget en plattform for deling av fraktpriser.

Shifter kommer tilbake med mer.

Følg Shifter på Facebook og Twitter, og få sakene våre rett i feeden din. Meld deg også på nyhetsbrevet under.

Har du tips til saker, send oss en mail, da vel!