Kathrine Molvik, "Female entrepreneur"

Firebarnsmor Kathrine Molvik vant i fjor. Hvem blir årets kvinnelige gründer?

Publisert Sist oppdatert

54 gründerkvinner skal kjempe om en halv million.

Prisen vil bli delt ut på kvinnedagen, 8. mars i Trondheim.

– Andelen kvinnelige teknologientreprenører i Norge er udiskutabelt laber. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier Anita Krohn Traaseth i en pressemelding fra Innovasjon Norge.

Årets søkere skal ifølge Innovasjon Norge holde et høyt nivå, og det er svært mange spennende og innovative prosjekter i søknadsbunken.

Firebarnsmor vant i fjor

I fjor vant firebarnsmoren Kathrine Molvik prisen, som gründer av sveiseingeniørbedriften FeC. Bedriften tar delingsøkonomien inn i industrien ved å utføre ingeniørtjenester basert på abonnement.

- Å vinne prisen Female Entrepreneur 2016 er en fantastisk anerkjennelse av arbeidet med FeC. Jeg har alltid hatt tro på det vi gjør, og nå kan vi realisere planene våre enda hurtigere enn vi ellers ville gjort, sa Molvik den gangen.

Rollemodeller

Formålet med prisen Female Entrepreneur er å få fram gode rollemodeller for å inspirere og mobilisere flere kvinner til vekstgründerskap. I fjor ble det etablert rundt 60 000 selskaper i Norge. Bare 30 prosent av disse gründerne er kvinner og flesteparten starter enkeltpersonforetak uten ambisjoner utover det å skape sin egen arbeidsplass. Kun en svært liten andel er kvinnelige teknologigründere.

– Verden står midt i en teknologisk revolusjon som fører til store endringer i samfunnet. Begge kjønn må bidra i arbeidet med å etablere nye bedrifter, nye arbeidsplasser og nye næringer, ikke bare halvparten av befolkningen. Vi trenger gründere som tenker stort, globalt og bærekraftig, og som bruker teknologiens muligheter. At stadig flere kvinnelige gründere i Norge rekker opp hånda for å drive det digitale samfunnet framover, det må vi applaudere og sørge for at blir en varig trend, sier Anita Krohn Traaseth.


Shifter er Norges nettavis for startups og innovasjon. Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt.

Hør også vår seneste podcast med Jonas Tesfu i Style Advice. Foreldrene var geriljakrigere i Eritrea. Selv går han til kamp mot unødvendig shopping og mislykkede impulskjøp. Vi får høre hvordan det gikk da den høyst velintegrerte norsksvensk-eritreeren ble kalt inn til Sylvi Listhaug for å fortelle om «sin reise». Og ellers: en hel del om planene til Style Advice, dansband-skrivingen, jordenrundt-reisene, integrering, gründerhype, forskjeller mellom norsk og svensk tech-bransje, m.m.

Hør hele podcasten med Jonas Tesfu på Shifter. Last ned podcasten i iTunes / Podcaster på iphonen eller bruk din foretrukne podcast-klient på Android. Søk på «Shifter».