Aktivister fra Greenpeace demonstrerer luftforurensning i Stuttgart. Plakaten til venstre sier: Clean Air Is Our Right. Foto: Sebastian Gollnow/dpa via AP

Forbud mot dieselbiler vurderes av domstol i Tyskland

Gjesteskribent

Gjesteskribent

Publisert 22. februar 2018

En ankedomstol i Tyskland skal torsdag vurdere om tyske byer og delstater kan innføre forbud mot dieselbiler.

Miljøorganisasjonen Deutsche Umwelthilfe (DUH) har saksøkt flere tyske byer og delstater i håp om å forby dieselbiler som ikke oppfyller det europeiske utslippskravet Euro 6. Bakgrunnen er luftforurensningen fra kjøretøyene.

Torsdag skal en ankedomstol i Leipzig vurdere en tidligere kjennelse som er blitt anket av delstatene Baden-Württemberg og Nordrhein-Westfalen.

Den forrige kjennelsen har åpnet for forbud i Düsseldorf og Stuttgart, hvor både Mercedes-Benz og Porsche har sine hovedkontorer.

Forbud mot dieselbiler vil få store konsekvenser for den tyske bilindustrien, som er en viktig del av landets økonomi. Et eventuelt forbud kan også få negative følger for sysselsettingen i landet.

(©NTB)

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.