Leder for innovasjon og næringsutvikling i Abelia, Eline Oftedal. Foto: Abelia

Fra romfart til næringsliv: Hun skal lede innovasjonsutviklingen i Abelia

Torill Henriksen

Torill Henriksen

Journalist

Publisert 27. september 2019

Eline Oftedal er ny leder for innovasjon og næringsutvikling i Abelia.

Oftedal har de siste årene ledet bransjeorganisasjonen for norsk romvirksomhet, NIFRO. Hun har også jobbet mange år på Stortinget i internasjonal avdeling og kjenner det politiske Norge godt.

Nå ønsker hun å bli enda bedre på å forstå hverdagen til innovasjonsbedrifter.

– Den kunnskapen skal jeg bruke til å bidra til at deres hverdag blir så enkel som mulig. Det vi i Abelia kan gjøre noe med er, i samarbeid med det offentlige, å endre på forhold som gjør det litt vanskeligere å være nyskapende i et marked, forteller hun.

Oftedal legger til at hun i flere år har sett at Abelia har stor gjennomslagskraft i næringspolitikk, og en konstruktiv part i viktige diskusjoner om omstilling, modernisering og et framtidsrettet næringsliv.

— De er en organisasjon det er attraktivt å være i for sånne som meg – som er opptatt av næringsutvikling og hvordan vi skal sikre velferdssamfunnet og miljøet i framtiden, sier hun.

Nå ser den nye lederen frem til å møte medlemmer og lære hva de gjør.

— Og så gleder jeg meg til å se hvordan vi kan bidra til at deres virksomhet lykkes best mulig.

Bransje: 

Har du byttet jobb?

Shifter publiserer jobbskifter for folk som jobber i teknologibaserte oppstartsselskaper, samt de som jobber med teknologiutvikling, innovasjon og forretningsutvikling i etablerte selskaper og virksomheter. Hvis du ikke faller inn under en av disse kategoriene, vil ikke jobbyttet bli publisert.

Del det på Shifter

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.