Kristoffer Gallefoss er ny kommersiell leder i Lendo.

Fra Vipps til Lendo: Kristoffer Gallefoss går inn i ledergruppa

Vilde Mebust Erichsen

Vilde Mebust Erichsen

Journalist

Publisert 6. juni 2019

Det Schibsted-eide fintech-selskapet ansetter Kristoffer Gallefoss som kommersiell leder for å drive videre vekst.

Sammenligningstjenesten Lendo hjelper forbrukere å spare penger ved å sammenligne lånebetingelser og bytte til en bedre bank.

Lendo opererer i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Østerrike og Polen og omsetter for nærmere én milliard kroner.

Nå har selskapet hentet Kristoffer Gallefoss i rollen som kommersiell leder for å ta hånd de kommersielle avtalene mot samarbeidspartnerne, den operative driften, samt forretningsutvikling.

Gallefoss kommer fra Vipps, og har lang erfaring fra bankbransjen, som konsulent og som daglig leder i en startup.

CEO Ådne Skjelstad forteller at Lendo har blitt løftet ut som et eget forretningsområde, og er dermed en viktig satsing for Schibsted.

– Akkurat nå skjer det veldig mye i bankmarkedet, og når utfordringene er størst finnes gjerne også de største mulighetene, sier hun i en pressemelding.

Gallefoss er for tiden i foreldrepermisjon, men tiltrer i rollen 1. august. Som Kommersiell Leder blir han en del av ledergruppen i Lendo, og en av hans første oppgaver blir å ansette en partneransvarlig som skal jobbe tett med bankene.

– Lendo er en tosidig plattform, og nøkkelen til suksess er å skape verdi for begge parter: bank og forbruker, sier han.

Bransje: 

Har du byttet jobb?

Shifter publiserer jobbskifter for folk som jobber i teknologibaserte oppstartsselskaper, samt de som jobber med teknologiutvikling, innovasjon og forretningsutvikling i etablerte selskaper og virksomheter. Hvis du ikke faller inn under en av disse kategoriene, vil ikke jobbyttet bli publisert.

Del det på Shifter

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.