Abraham Foss, CEO i Telia Norge. Foto: Presse

Get-sjefen gir seg før sammenslåing: Abraham Foss skal lede nye Telia Norge

Vilde Mebust Erichsen

Vilde Mebust Erichsen

Journalist

Publisert 21. november 2018

I løpet av første kvartal neste år vil Get TDC Norge og Telia Norge formelt slås sammen og etablere en ny utfordrer i det norske markedet.

Abraham Foss vil lede det nye selskapet. Gunnar Evensen, som til nå har ledet Get TDC, har på eget initiativ valgt å forlate Telia Company, skriver selskapet i en pressemelding.

– Abraham har alle de lederegenskaper som skal til for å fortsette den suksessrike utviklingen til Telia i Norge. Vi står foran en spennende tid som en sterk utfordrer i det norske markedet hvor vi skal levere konvergente kundetilbud til både privatpersoner og virksomheter, sier Johan Dennelind, konsernsjef i Telia Company.

Foss startet i Telia Norge som administrerende direktør i 2015.

– Jeg er veldig glad for å få muligheten til å lede det nye selskapet, og jeg ser frem til å jobbe sammen med både dyktige nye og kjente kollegaer, sier han.

Sammenslåing

Evensen startet i Get TDC i 1998 og har vært administrerende direktør siden 2000. Han forlater stillingen umiddelbart, men vil forbli i selskapet inntil sammenslåingen er gjennomført, skriver selskapet videre.

– Gunnar har med enorm suksess posisjonert Get TDC som en ledende tilbyder av bredbånd og tv-tjenester i Norge. Jeg setter stor pris på de verdiene han har skapt og hans innsats i denne første sammenslåingsfasen. Jeg ønsker ham alt godt og lykke til med videre utfordringer, sier Dennelind.

– Beslutningen om å gå videre har modnet siden i sommer. Det er vemodig å forlate et så spennende selskap med så dyktige medarbeidere, men det er en tid for alt, og jeg har nå lyst til å dra ut på nye eventyr. Denne fusjonen er industrielt helt riktig og Telia vi være den beste eier for å videreføre vår suksessrike reise, sier Evensen.

Mark Ivin, i dag CFO i Get TDC, vil i tillegg til sine nåværende arbeidsoppgaver fungere som administrerende direktør i Get TDC frem til sammenslåingen i første kvartal 2019.

Bransje: 

Har du byttet jobb?

Shifter publiserer jobbskifter for folk som jobber i teknologibaserte oppstartsselskaper, samt de som jobber med teknologiutvikling, innovasjon og forretningsutvikling i etablerte selskaper og virksomheter. Hvis du ikke faller inn under en av disse kategoriene, vil ikke jobbyttet bli publisert.

Del det på Shifter

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.