Vinnerlaget på EMAX 2016. Fra venstre: Erlend Sætre, Karoline Kingsrød, Daniel Emil Randrup Sværk og Kristin Dolve. Foto: Per Slagbrand

Denne gjengen vant ungdomsmesterskapet i gründerskap «EMAX»

Nå kan vinnerne se frem til en studietur til startup-byen Toronto.

EMAX er et årlig tilbud for ungdom mellom 18 og 25 år som brenner for entreprenørskap og ledelse. Det er femte året Innovasjon Norge arrangerer EMAX på Høgskolen i Lillehammer, og i år deltok 90 ungdommer på gründercampen.

De unge konkurrer gjennom et simulatorspill, der de virtuelt leder et telecom-selskap i tre år. Alle beslutninger som tas, påvirker aksjekursen. Bedriften som står igjen med den høyeste aksjekursen vinner.

− Vi var enige om at det var viktig å lytte til hverandre, og ble raskt enige om at det å være uenige var greit, men at vi holdt oss til strategien, sier Daniel Sværk (24), som studerer psykologi og har åtte års erfaring som politisk aktiv. Sammen med Karoline Kingsrød fra Oslo, Erlend Sætre fra Ålesund og Kristin Dolve fra Tønsberg, dro han i land seieren med laget «Team 10 av 10», skriver Innovasjon Norge i en pressemelding.

− Jeg lærte hvordan man skal tenke når man skal starte en ny bedrift.  Jeg hadde aldri trodd jeg skulle synes det var så gøy å sette meg inn i et nytt marked.  Jeg har aldri vært god på tall. Og da jeg startet visste jeg ikke engang hva hardware eller software var, sier Karoline Kingsrød til Shifter, som var på vinnerteamet. Hun har allerede startet en bedrift, og ser for seg å utvikle seg innenfor helsesektoren og hjelpe kvinner med å ikke være redd for å føde.

«Gründerbedriften» vinner en tur til Toronto i Canada, som er på  topp 20-listen over verdens beste startup-byer, og som er kjent for å tiltrekke seg gründerne fra hele verden, særlig innenfor teknologi, skriver Innovasjon Norge.

Der skal de unge gründerspirene la seg inspirere til å fortsette med entreprenørskap. De vil møte spennende gründermiljøer, bygge internasjonalt nettverk og bli kjent med Innovasjon Norges virksomhet.

En av to deltagere starter egen bedrift

Innovasjon Norges nye direktør for gründere og oppstartsbedrifter, Pål T. Næss, har tidligere ledet Innovasjon Norges kontor i Toronto, og kommer til å være med de unge gründerspirene på turen.

− Toronto er en fantastisk by å besøke for inspirasjon, og for lære av noen av de beste startup-miljøene i verden. Gjennom EMAX får deltakerne en uvurderlig erfaring som de tar med seg videre på sine gründerreiser, sier Næss, som selv har gründet et internasjonalt selskap, og delte sine beste råd med deltakerne på årets EMAX.

Administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth har følgende å si om vinnerne:

− Vinnerne av EMAX tilhører millennials-generasjonen; dette er tech-savvy ungdommer som skal ut og skape nye, innovative arbeidsplasser i fremtiden. Er det noe norsk næringsliv trenger, så er det unge, initiativrike mennesker med talent og skaperlyst, sier Traaseth,

En undersøkelse fra Innovasjon Norge viser at en av to deltagere fra EMAX 2012-kullet har startet egen bedrift. Over 50 prosent har funnet medgründer på EMAX og fått større mål, drømmer og ambisjoner.

 

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyheter, reportasjer og innsikt rett i innboksen.

Lucas Weldeghebriel

Lucas Weldeghebriel

Journalist og gründer i Shifter

Annonsørinnhold

Utviklet av Martin Grønneberg