Vil gjøre London til cleantech-hub

Jørgen Skjelsbæk

Jørgen Skjelsbæk

Journalist

Publisert 15. juni 2017

Midt oppi alle diskusjoner om Brexit prøver Londons borgermester Sadiq Khan å gjøre sitt til for at den britiske metropolen skal beholde sin tiltrekningskraft på kapital og smarte hoder og bli verdens beste ”Smart City”.

Da Khan åpnet London Tech Week, lanserte han også en investering på 1,6 milioner pund, drøyt 17 millioner kroner, i Better Futures – en cleantech-inkubator som skal hjelpe 100 London-baserte småbedrifter med å utvikle lavutslippsprodukter som kan bidra til et bedre miljø. Målet at Better Futures skal bli starten på et fremtidig cleantech-kluster i London. Pengene skal gå til leder- og management-støtte, tilgang til kontorlokaler og hjelp med markedsføringen og produktutvikling, skriver Techcrunch.

– Muligheten for å bruke banebrytende teknologi  til å møte sosiale, økonomiske og miljømessige utfordringer er uendelige. Fra luftforurensing og klimaenderinger til boliger og transport, vil ny teknologi og datavitenskap være kjernen i de langsiktige løsningene på storbyenes problemer, sa Khan i sin tale.

Luftkvaliteten i London har vært et tema i mange år, og utslippene er et område som Khan har lovet å prioritere som borgermester, så satsingen er neppe overraskende.

Noen selskaper vil også få tilbud om forskningssamarbeid. Imperial College London er en av partnerne i initiativet og bidrar med ressurser fra sitt Centre for Cleantech Innovation.

I disse Brexit-tider kan det også være litt interessant å merke seg at en del av pengene som pumpes inn i prosjektet kommer EUs regionale utviklingsfond – penger som de uten tvil hadde blitt uten om et par år.

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.