Terrafugia, flyvende bil

Den mystiske investoren bak "den flyvende bilen" i Silicon Valley avslørt: Google-gründer Larry Page

Publisert Sist oppdatert

Larry Page skal ha investert minst 100 millioner dollar, og er nå inne i nok en ny startup som vil lage flyvende biler.

Zee.Aero er navnet på et av de mer hemmelighetsfulle startupselskapene i Silicon Valley. For tre år siden ble det litt baluba rundt selskapet etter at noen oppdaget at selskapet hadde søkt patent på et lite, helelektrisk fly som kunne starte å lande vertikalt – eller noe som ble tolket som en flyvende bil.

Google-linken

Siden selskapet holdt til vegg-i-vegg med Google ble det raskt sammenkoblet med søkegiganten − noe som ble benektet. Etter det forsvant selskapet tilbake inn i skyggene. Inntil nå, da Bloomberg Businessweek forteller den spennende historien om Zee.Aero og Californias fascinasjon med flyvende biler.

Det som ble sagt den gang var sant. Verken Google er det nye holdingselskapet Alphabet er involvert på eiersiden.

Personlig investering

Det er Google-gründer Larry Page personlig som har finansiert Zee.Aero siden starten 2010, og ifølge Bloomberg Businessweek hevder to personer med kjennskap til selskapet at Page har investert minst 100 millioner dollar.

Med tanke på at Page i fjor gikk inn med penger i en annen startup med flyvende biler som forretningsidé – Kitty Hawk – fremstår det som åpenbart at dette er noe mer enn bare en dyrbar hobby.