Jan Fossgård, ny direktør Construct Venture, AF Gruppen og OBOSs venturesatsning.

Jan Fossgård til AF Gruppen: Skal lede investeringer i startups

Vilde Mebust Erichsen

Vilde Mebust Erichsen

Journalist

Publisert 23. august 2018

Tidligere investeringsdirektør for BW Ventures, blir ny direktør for Construct Venture, AF Gruppen og OBOSs venturesatsning. 

Gjennom syv år i BW Ventures har Jan Fossgård vært sentral i etablering og oppfølging av BW som en industriell investor i gründer-, tidligfase- og vekstselskaper, skriver AF Gruppen i en pressemelding.

– Miljøet Jan kommer fra har mange likhetstrekk med satsingen AF Gruppen og OBOS nå setter opp. Vi ser frem til å ta del i hans erfaring og kompetanse på området, sier Andreas Jul Røsjø, konserndirektør i AF Gruppen – og forteller om stor interesse for stillingen.

– Men Jan fremsto som det naturlige valget med sin strukturerte tilnærming, sterke kommunikasjonsevner og lange erfaring fra internasjonale miljøer.

Med satsing på oppstartsselskaper skal AF Gruppen og OBOS bidra til å skape en smartere og mer fremtidsrettet leverandørindustri innen Bygg og Anlegg.

Les også: Obos og AF-gruppen skal investere 80 millioner i startups. Første investering offentliggjort.

Tidlig kommersialiseringsfase

Construct Venture retter seg primært mot selskaper som er i tidlig kommersialiseringsfase, med produkt eller tjeneste i avsluttende testfase med et tydelig kundegrunnlag.

I tillegg til nordiske selskaper, vil Construct Venture også kunne vurdere internasjonale aktører som ser potensiale i et norsk samarbeid. Forutsetningen er at investeringen kan bidra til en bedre bygg- og anleggsbransje.

Det er dette som gjør AF og OBOS sin satsing unik, ifølge pressemeldingen.

– Bygg og Anlegg er en bransje som er inne i en spennende utvikling. Jeg ser frem til å bidra med å finne de mest innovative og fremtidsrettede oppstartsselskaper som kan skape nye muligheter og verdier innenfor Bygg og Anlegg, sier Fossgård – som tiltrer stillingen 1. september.

Les også: MovieMask med Obos-samarbeid: Vil vise leiligheter som ikke finnes ennå

Bransje: 

Har du byttet jobb?

Shifter publiserer jobbskifter for folk som jobber i teknologibaserte oppstartsselskaper, samt de som jobber med teknologiutvikling, innovasjon og forretningsutvikling i etablerte selskaper og virksomheter. Hvis du ikke faller inn under en av disse kategoriene, vil ikke jobbyttet bli publisert.

Del det på Shifter

Meld deg på Shifters nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.