Gründer Johan Brand og Kahoot nærmer seg gigantstatus.

Kahoot har nådd 40 millioner brukere. Til topps i USA og Storbritannia

Per-Ivar Nikolaisen

Per-Ivar Nikolaisen

Redaktør og gründer i Shifter

Publisert 22. desember 2016

Den norske læringsplattformen har hatt enorm vekst denne høsten.

Gründer Johan Brand beskriver desember som en episk måned for selskapet. Kahoot har nå nådd førsteplassen for læringsapplikasjoner i App Store både i USA og Storbritannia. Plattformen har over 40 millioner unike brukere i måneden. Det er en sterk økning fra oktober, da selskapet passerte 33 millioner.

Nye creators

– I november signet 1,2 millioner seg opp som «creators». Dette genererer enormt mange brukere, forteller Johan Brand til Shifter.

Han viser til at nettverkseffekten er stor. Hvis én lærer registrerer seg og begynner å bruke plattformen, tar han med seg mellom 20 og 30 nye brukere inn i form av elever eller studenter.

Den nye tjenesten Jumble skal også ha vært en suksess og generert mange nye brukere. Der kan man sette svarene i en viss rekkefølge. Det kan være alt fra presidentrekker, setningsoppbygging til algebra.

Kahoot topper listene i kategorien for utdanningsapper i App Store.

Nyhetstung høst

Den høye veksten inn i desembermåned kommer etter en meget innholdsrik høst. Kahoot hentet blant annet inn 85 millioner kroner, og fikk Microsoft inn på eiersiden. Da ble det sagt at de nye pengene skulle brukes til å utvikle læringsplattformen videre og bygge et «globalt team».

Kort tid etter meldte selskapet at den tidligere Opera-direktøren Erik Harrell kom inn som ny daglig leder.

– Det vil skape rom for oss andre gründere til å bygge et kjempeselskap, sa Brand den gangen, og viste til Harrells erfaring med å ta «et gratisprodukt i en gratiskategori og bygge milliardbedrift ut av det».

– Vi har fått inn en som tidligere har vært med på det vi ønsker å få til. Det er spinnvilt, fastslo Brand.

 

 


Shifter er Norges nettavis for startups og innovasjon. Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt.

Sean Percival er ukens gjest i Shifters podcast, og i denne episoden, får vi høre om livet hans før han kom til Norge.

–Vendepunktet kom da jeg 18 år gammel flyttet til Las Vegas. Mitt liv var ikke på vei noe sted. Jeg bodde hjemme og var «en taper», for å være helt ærlig, sier Percival.

Han er innom sin tid i MySpace og da han gründet et selskap som solgte barneklær på abonnement, men som til slutt gikk dukken.

Og han gir sine syn på Trump, forteller om da han spurte Sylvi Listhaug om mangfold uten å vite hvem hun var, og hvorfor han nå har flyttet til Norge og har et ønske om at vi skal ta igjen svenske startups.

Hør på episoden her, eller enda bedre, last den ned i Itunes/podcaster. Hvis du har Android-telefon, kan vi anbefale appen podkicker.

 

 

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.