Uber er under ytterligere press, etter at det ble kjent at byen Chicago saksøker selskapet.

Mye ledig plass hos Uber

Etter Travis Kalanicks sorti fra Uber betyr det at selskapet nå mangler CDO, CEO, CFO, CMO og COO. Så hvem er det egentlig som styrer selskapet?

Ifølge Recode.net, som har prøvd å bringe klarhet i saken, er det fire personer som leder den daglige businessvirksomheten. De tre regionale sjefene Rachel Holt (USA og Canada), Andrew MacDonald (Latin-Amerika og Asia) og Pierre-Dimitri Gore-Coty som er sjef for Europa, Midtøsten og Afrika. Den fjerde er David Richter, som mandag ble forfremmet til forretningsdirektør etter at Kalanicks høyre hånd Emil Michael også trakk seg.

I tillegg har Uber sine sjefer for HR, juridisk avdeling, kommunikasjon sikkerhet og teknologi i behold. Teknologisjefen Thuan Pham var på et tidspunkt i granskingen i faresonen, ettersom Susan Fowler, kvinnen som avslørte ukulturen, sa hun hadde rapportert incidentene til ham. Foreløpig sitter han altså igjen. Det gjør også sjefen for produktteamet som utvikler fører- og kunde-appene, Daniel Graf. Men han fikk den jobben tidlligere i år etter at forgjengeren avgikk.

Utover alle sjefene som har måttet gå fikk over 20 ansatte sparken for trakassering i begynnelsen av juni. Dette etter at en gransking hadde avslørt ikke mindre enn 215 fall av trakassering i selskapet. Omtrent samtidig ble tidligere justisminister Eric Holders knusende rapport om bedriftskulturen presentert. Den var grunnlaget til det som nå har ført til at fem av de største investorene krevde at Kalanick måtte gå – ikke bare ta pause.

Det skal bli interessant å se hvem, eller rettere sagt hvilke, som har lyst til å ta på seg oppgaven med å få styring på selskapet.

Jørgen Skjelsbæk

Jørgen Skjelsbæk

Journalist

Ledige stillinger

Annonsørinnhold

Utviklet av Martin Grønneberg