Holger Hussmann går inn i stillingen som R&D Manager i GSGroup. Her sammen med divisjonsdirektør Morten Berntsen. Foto: GSGroup

Mannen bak bluetooth-teknologien går til GSGroup: — IoT er ofte bare et buzzord, her er det en virkelighet

Torill Henriksen

Torill Henriksen

Journalist

Publisert 8. juli 2019

Etter mange år hos store aktører som Telenor og Nokia, går Holger Hussmann blir R&D Manager hos GSGroup.

Hussmann har en PhD innen teknologi fra universitetet i Aachen, og har i tillegg en lang fartstid innen teknologi. Han har blant annet jobbet 18 år i Nokia, samt 5 år i Telenor og var med å utvikle bluetooth-teknologien som ble lansert tilbake i 1998.

— Jeg har jobbet med trådløs teknologi i mange år, og det har lært meg mye om både teknologi og business som jeg nå får tatt med meg inn i en ny rolle, sier Hussmann.

Han jobbet også med å utvikle Telenor’s asiatiske app WowBox, og de siste årene har han jobbet for Elliptic Labs i Oslo. Nå går han til GSGroup, en av europas ledende leverandører av flåtestyringsløsninger som tilbyr full integrasjon til felthåndteringsløsninger som Handyman eller Smartday.

Hvorfor gikk du for akkurat denne jobben? 

— IoT blir ofte brukt som et buzzord, men hos GSGround er det en realitet, og de har koblet ting sammen i mange år allerede, og har bygget en profitabel organisasjon rundt det. Dette er et selskap som jobber i front av teknologi, og hvor mye løsningen blir utforsket og testet.

Hva skal du jobbe med? 

— Som R&D Manager vil jeg lede produkt- og teknologiutviklingen, og utvikle nye IoT-produkter.

Hva ser du frem til? 

— Mitt mål er å drive innovasjon og bruke teknologi til å bygge de mest konkurransedyktige produktene. Sensorteknologien har utviklet seg de siste fem årene, og vi ser små batteridrevne sensorer, ved hjelp av ulike tilkoblingsløsninger fra Mesh til LTE / NB-IoT eller CatM. Dette gjør det mulig å bygge helt nye produktkonsepter som strekker seg fra løsninger for PropTech, som forutsigbart vedlikehold, eller sensorbasert beholdning og ressursadministrasjon.

Divisjonsdirektør Morten Berntsen er svært glad for å få Holger med på laget.

— Kompetansen Holger har vil styrke oss betraktelig med hensyn til å gjennomføre store prosjekter og nye løsninger. Vi går en spennende tid i møte både med tanke på anvendt sensorteknologi og IoT-sektoren for øvrig, og vi ønsker Holger hjertelig velkommen til oss, sier han.

Bransje: 

Har du byttet jobb?

Shifter publiserer jobbskifter for folk som jobber i teknologibaserte oppstartsselskaper, samt de som jobber med teknologiutvikling, innovasjon og forretningsutvikling i etablerte selskaper og virksomheter. Hvis du ikke faller inn under en av disse kategoriene, vil ikke jobbyttet bli publisert.

Del det på Shifter

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.