Torbjørn Røe Isaksen. Her fotografert i forbindelse med et besøk på Bekkestua skole i 2017 (der også Erna Solberg deltok). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Milliondryss til internasjonal satsning på norsk helseinnovasjon

Benedicte Tandsæther-Andersen

Benedicte Tandsæther-Andersen

Journalist

Publisert 10. desember 2018

Målet er at norsk helseinnovasjon skal gjøre det stort internasjonalt. 

De seks millionene skal gå til miljøer innen helseinnovasjon, for å muliggjøre et tettere samarbeid om en internasjonal satsning.

– Vi vil at norske bedrifter som jobber med helseteknologi skal ha muligheten til å bli store internasjonalt. Mange land står overfor krevende problemstillinger i sine helsevesen, og her kan norske løsninger spille en viktig rolle. Målet er å få flere norske helsebedrifter ut i internasjonale markeder, og bidra til å skape industriarbeidsplasser og eksportinntekter, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Siva deler ut pengene via sine næringshage- og inkubasjonsprogrammer, og skal gjøre at norske helsebedrifter kan vokse og lykkes i internasjonale markeder.

— Næringslivet har en viktig rolle

Seks innovasjonsmiljøer skal sammen bygge opp et «helsekonsortium», og samarbeide om en internasjonal satsning. Miljøene er helseinkubatoren Aleap i Oslo, Valide i Stavanger, Bergen Teknologioverføring, Norinnova i Tromsø og teknologioverføringskontorene ved Sintef og NTNU i Trondheim.

Fokuset hos miljøene skal blant annet ligge på hvordan man skal håndtere den voksende andelen eldre i Norge.

– Vi har en aldrende befolkning, og vi har ikke nok hender i helsesektoren for å dekke behovet. For å ta vare på befolkningen og sikre en bærekraftig helse- og omsorgstjeneste må vi legge til rette for innovative og smarte løsninger. Her har næringslivet en viktig rolle, sier Røe Isaksen i pressemeldingen.

De seks millionene Siva gir helsekonsortiet er en del av en pott på 14,5 millioner kroner, som Siva gir til vekst og utvikling i norsek selskaper. Blant 43 søkere har fem fått støtte.

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.