Jarle Holm og David Baum i Monner. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Monner-gründerne forteller: Derfor trumfet en tidlig exit alle andre veier mot mål

Vilde Mebust Erichsen

Vilde Mebust Erichsen

Journalist

Publisert 27. mai 2019

Det du trenger å vite

  • Sparebank 1 SR-Bank kjøper Monner AS.
  • De to skal etter planen bygge landets største «gründerbank» sammen.
  • Tjenesten skal tilby veiledning, analyseverktøy samt finansielle produkter og tjenester.

Kun halvannet år etter lansering, kjøper Sparebank 1 SR-Bank det unge fintech-selskapet. En vemodig, men nødvendig avgjørelse, forteller Monner-gründerne. 

– Jeg hater å selge aksjer i en tidligfase, og jeg skulle gjerne ha sittet på dem i mange år fremover, sier David Baum, likevel minst 30 millioner kroner rikere.

Det har gått fem år siden han holdt sin kone i hånden og hoppet. Først alene, deretter med Jarle Holm, begge finansiert av en håndfull kredittkort, i et seigt påvente av konsesjon: – Det har vært dramatikk hele veien, sier Baum nå.

For to år siden hentet selskapet 24 millioner norske kroner fra Sparebank 1 SR-Bank. Milepælen ble også starten på et samarbeid som i forrige uke resulterte i et oppkjøp, bare 17 måneder etter lansering.

– I prinsippet kunne vi ha samarbeidet med hvilken som helst bank, men SR-Bank var jo på mange måter selskapets fødselshjelper, sier Baum, og gjentar:Jeg skulle gjerne ha eid Monner fortsatt. Det har vært en veldig god investering.

Nå forklarer Baum og Holm hvorfor dette likevel var det eneste riktige å gjøre. De avslører også hva pengene skal brukes på, og hvordan Monner nå skal bygge landets største gründerbank i et selskap med dype lommer.

Bli medlem av Shifter Pro og få tilgang på eksklusive saker (BETA).
Shifter Pro er foreløpig kostnadsfritt.

Registrer deg nå

Er du allerede medlem? Logg inn her.

Bransje: 

Meld deg på Shifters nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.