Annonsørinnhold

Iterate

– Du blir lei av å måtte vaske tavla hver gang et møte er ferdig. Spesielt når du vet at det som står der, egentlig bør få stå.

Splitter nye kontorer på Grensen holdt ikke. Da en gruppe i konsulentselskapet Iterate skulle fokusere fullt om ett prosjekt, flyttet de igjen – til startupkollektivet Spaces.

– Du blir lei av å måtte vaske tavla hver gang et møte er ferdig. Spesielt når du vet at det som står der, egentlig bør få stå. At det hjelper den kollektive hukommelsen, sier Kim Ophus Leskovsky i Iterate.

I to måneder i vinter tok derfor han og fem kolleger med seg PC-ene til kontorfellesskapet Spaces, for å konsentrere seg 100 prosent om en helt ny tjeneste de utvikler.

Trengte fullt fokus

Kontorbyttet skyldtes ikke at konsulentselskapet har dårlige lokaler selv. Det flyttet nylig inn i to etasjer på Grensen.

– Spaces ga oss et skikkelig teamrom som var bare vårt, forklarer Leskovsky, og legger til at han begynner å bli skikkelig lei av floskelen om at gode ideer er billige.

– Du kommer til et punkt der du må validere ideen, og da trenger du fullt fokus, sier han.

– Da kan du sette så mange folk du vil på prosjektet. Sitter de i åpent landskap, får de det ikke til. Så når vi investerer ved å ta folk ut av betalte oppdrag, blir det for dumt å ikke utnytte tiden deres maksimalt. Da blir den ekstra leiekostnaden liten til sammenligning.

Anbefaler «utenom-kontorer» til flere

Kim Ophus Leskovsky i Iterate.

Da Kim Ophus Leskovsky startet Iterate i 2007 sammen med to andre, var det for å gjøre ting litt annerledes enn andre konsulentselskaper i IT-bransjen.

Ved siden av vanlige konsulentoppdrag, bruker de en god del av overskuddet til å utvikle de egne startups.

Det var et slikt prosjekt som gjorde at de valgte å flytte til Spaces denne gangen. Men Iterate-gründeren ser ikke bort ifra at de kan gjenta eksperimentet også for «vanlige» prosjekter.

– Jeg kommer til å anbefale Spaces også til kundene våre, når de skal jobbe med et prosjekt og har mer nytte av å sitte fokusert enn av å dele kunnskap med hele linja, sier han.

Trend å flytte ut

Slike fleksible kontorløsninger blir mer og mer vanlige, opplyser Thomas Weeden, som er country manager i selskapet som driver Spaces, International Workplace.

– Det er en trend i tiden at bedrifter er mer opptatt av å ha lokaler som er «fit for purpose». Noen få selskaper velger å lage disse lokalene selv. Men for de aller fleste blir dette for dyrt. Derfor leier de heller fasilitetene, enten for enkeltprosjekter eller på fast basis, der hvem som bruker lokalene rullerer, sier han.

God atmosfære for innovasjon

Kim Ophus Leskovsky mener at atmosfæren på Spaces, hvor en rekke startups holder hus, gir en ekstra verdi hvis prosjektet handler om innovasjon.

– Det gir ekstra motivasjon å gå rundt i gangene her og føle at man er del av startup-miljøet. Spaces har god stemning og kule folk. Og det er alltid lett tilgang til folk å spørre når du trenger feedback. Det var en bonus, sier han.

Leskovsky mener at den ekstra motivasjonen er ekstra viktig når du jobber med en startup.

– Da handler det om å slippe løs lidenskapen. Som konsulent er du arkeolog og børster støv for å finne sporet som allerede ligger der. Når du bygger noe helt nytt, er det binært: 0 eller 1. Enten har du noe eller så har du ingenting. Da vil du også oppleve at det står helt stille. Da er det motiverende å se at andre også sliter, og at de som har fått det til, har vært inne i lignende stamper, forklarer han.

VIL DU JOBBE PÅ SAMME STED SOM ITERATE? SJEKK UT SPACES!

Vil fortsette å bruke Spaces – i Palo Alto

Kim Ophus Leskovsky i Iterate

Når du leser dette, har Kim Ophus Leskovsky reist til California for å jobbe videre med utviklingen av ideen.

Det betyr likevel ikke at han har sagt farvel til Spaces. Snarere tvert imot.

– De har kontorer på 66 steder internasjonalt. Som medlemmer kan vi droppe innom for å bruke møterommene deres når vi trenger det. Det er en annen fordel: At vi kan komme oss ut av hotellrommet av og til. Det er nok en del av det som gjør dem til et kult sted, sier han.

GI DITT SELSKAP EN ARBEIDSPLASS AV HØY KVALITET TIL LAV PRIS.

Vi benytter cookies på shifter.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. OK, jeg forstår.