The Factory

Engasjementet rundt The Factory overgår alle forventninger

Annonsørinnhold

13. mars er TheFactory i gang med en ny runde av FintechFactory, og for første gang arrangeres et program for gründerselskaper med fokus på insurtech. #Partnerinnhold

Akselleratorprogrammene tar sikte på å hjelpe gründere fra idé til funding og lansering av produkt. Gjennom denne prosessen blir de grundig lært opp i presentasjonsteknikk, markedsføring, produktbygging og pengeinnhenting. En av hovedingrediensene i programmene til TheFactory er at man har knyttet til seg partnere fra det etablerte næringslivet, som skal veilede og hjelpe gründerne gjennom programmet gjennom aktiv deltakelse.

I denne runden har blant annet Skandiabanken, Bank2, Nordea, Gjensidige, If og Nordea Liv blitt med som de største aktørene innen sitt segment. I tillegg til disse er hovedpartnerne advokatfirmaet DLA Piper og revisjonselskapet KPMG med i prosessen.

Nordea har tidligere arrangert egne akselleratorprogram internt i banken, men har nå bestemt seg for å delta som partner i FintechFactory og InsurtechFactory. Det er derfor en meget spennende allianse som nå oppstår ved at de to mest profilerte og etablerte akselerator programmene nå slår seg sammen og samarbeider for å gi gründere fra Norden et best mulig program. Liina Aagedahl i Nordea forteller:

– Det er en form for desentralisering, der vi ønsker å nå bredere ut. Vi ønsker å lære hvordan vi tilnærmer oss start-ups, hvordan de tenker og hvordan vi eventuelt kan jobbe sammen. Ved å delta på FintechFactory og InsurtechFactory gir det oss et godt fotfeste i Norge, i tillegg til at vi er med på lignende satsninger i de andre skandinaviske landene.

Kompetansepartnere

Av kompetansepartnere finner vi navn som Nets, Itera, Laboremus, Microsoft, Designerina, Syncano, Brightport og Designit. Alle disse selskapene bidrar med sine respektive kunnskapsområder.

Randi Vogt-Svendsen fra KPMG hadde følgende å si etter det første partnermøtet som ble arrangert torsdag 03. mars:

– Dette var både profesjonelt og inspirerende. Vi gleder oss til de neste 12 ukene. Å være hovedpartner for et nettverk med ambisiøse mennesker med så mye energi for å skape noe, er viktig for oss. Innovasjon, fintech og digitalisering er store satsningsområder for KPMG.

Christian Andreassen er key account manager for Strategiske Partnere i IF Skadeforsikring.

De har stor tro på samarbeid mellom store og små aktører:

– IF ønsker å være en aktiv bidragsyter i Insurtech-økosystemet i Norge, og da føles det naturlig å være en del av TheFactory sin satsning. Jeg har stor tro på «power couples» og muligheten som ligger i slike samarbeid. Her kan InsurtechFactory spille en viktig rolle ved at de kobler store og små sammen, sier han.

Programdirektør i «The Factory» Hans Christian Bjørne.

Overgår alle forventninger

Programdirektør Hans Christian Bjørne hentyder at slike samarbeid ikke hadde hendt for noen år siden.

– Engasjementet og mangfoldet vi ser rundt TheFactory overgår alle våre forventninger. Det er fantastisk å se at så mange nå vil bidra til å skape nye vekstbedrifter i Norge.

Investeringsselskapet FintechAngels II vil i denne runden investere inntil NOK 250.00 i hvert av selskapene som går videre etter de første 4 ukene. Ta kontakt hvis du har lyst til å bli med som investor!

– Vi går en travle og spennende vår i møte og gleder oss til å tenne mange nye gnister, sier Hans Christian.

I tillegg til omfattende bidrag fra partnere og investorer, så får gründerne tilgang til erfarne mentorer fra TheFactory Mentor Network. Ta kontakt hvis du er interessert i å delta som mentor!

TheFactory’s akselleratorprogram starter 13.mars og varer i 12 uker. TheFactory tilbyr også noe mer modne selskaper plass i sin inkubator og ønsker alle gründere velkommen til å ta kontakt.

Denne artikkelen er skrevet av TheFactory

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyheter, reportasjer og innsikt rett i innboksen.

Utviklet av Martin Grønneberg