Spaces, er et nytt coworking space i Oslo, som åpnet 1. august .

Disse trives bedre på jobb enn andre

Annonsørinnhold

Welcome home – ups, we ment at work, står det på postkortet som henger på oppslagstavlen inne på Spaces i Oslo. Den 6200 kvadratmeter store bygården i Tollbugata i Kvadraturen, er siste tilskudd på stammen av coworking spaces i Oslo, et nettverk av fleksible arbeidsplasser der oppstartsselskaper, vekstselskaper og frilansere deler arbeidsplass, kunnskap og sosiale aktiviteter.

”Home” eller ”hjem” er ikke en malplassert beskrivelse for Spaces-gården, som er drives av nederlandske SPG.

Her er det dype lenestoler, lounger med dempet belysning og kunst på veggene. Vil du trene, kan du gjøre det i kjelleren, der du også kan ta en pause i arbeidsdagen for å spille tv-spill. Her har leietakerne egen kaffebarista, de kan høre foredrag eller gå på utstilling i pop-up lokalet i første etasje.

Med en egen app kan Spaces-medlemmer booke seg arbeidsplass etter eget behov, om det er i Oslo eller på en av de 50 andre lokasjonene i verden der Spaces deler på kontorplassen. Medlemmene som leier fast kontorplass har tilgang 24/7, og passer det best å jobbe klokka tre om natta, er det ingen som har problemer med det.

– Digitaliseringen og mobiliteten påvirker hvordan vi bruker arbeidsplassen, forklarer Thomas Weeden, Country Manager Norway i eiendomsselskapet International Workplace Group  som eier Spaces-brandet.

– Det er ingen som spør hvor du gjør jobben, så lenge du leverer det resultatet som forventes. Med det som utgangspunkt trenger jo ikke folk kontor i det hele tatt. Men de trenger møteplasser. Det er det vi prøver å skape med Spaces.

Spaces preges av fleksible, flotte og praktiske kontorløsninger for små- og mellomstore bedrifter. Foto: Spaces.

Mening på jobben

Ideen om å jobbe alene sammen i fellesskap brer om seg internasjonalt. I 2016 var det cirka 1 million coworking-medlemmer i verden, tallet er forventet å vokse til 3,8 millioner i 2017 globalt.

Coworking-fenomenet hadde sin spede start i San Fransisco i 2005, og vokste så raskt fra 2008, etter de mange endringene i arbeidslivet som følge av finanskrisen.

I dag finnes over 15000 slike kontorfellesskap verden over, og spredningen forklares som en del av det pågående skiftet mot en delingsbasert økonomi karakterisert av delte områder, ressurser og verdier.

Fine ord og verdier, men hvordan er det å jobbe slik? Ganske så bra, kunne forskere fra Michigan’s Ross School of Business konstatere da de målte trivselsgraden hos folk som jobber fra coworking spaces, og så at de scoret konsekvent høyere enn ansatte i tradisjonelle bedrifter. Forskerne fant flere fellestrekk i svarene respondentene oppga:

  • Folk som bruker coworking spaces ser på jobben sin som meningsfull. Ikke bare arbeidet de utfører, men også det faktum at de føler at de kan ta med hele seg på jobben, at de opplever en kultur som åpner for å dele og at de er del av en bevegelse.
  • De oppgir at de opplever å ha kontroll, få mer fleksibilitet i jobbhverdagen på når, hvor og hvor mye de vil jobbe. I motsetning til frilansere og selvstendig næringsdrivende som sitter på hjemmekontor, oppgir medlemmer av coworking spaces at det å være del av et fellesskap hjelper dem til å skape gode rammer for struktur og disiplin.
  • De føler seg som del av et fellesskap. Sosialisering er viktig, men også at det skjer på det enkelte medlems premisser.
Treningsrom i kjelleren hos Spaces i Tollbugata i Oslo. Foto: Spaces.

 Tjenester trumfer plass

Når åtte av ti norske bedrifter ifølge SSB har færre enn fire ansatte, må kontortilbyderen bli mer opptatt av å tilby tjenester enn store arealer. Eiendom dreier seg om mennesker, ikke kvadratmetre. For de mindre bedriftene er dagens tilbud svakt. Derfor vil «kontor som en tjeneste» være nærliggende for de med færre ressurser, mener Weeden.

Hos Spaces administrerer medlemmene kundeforholdet sitt selv, gjennom en app. De kan leie egen pult eller kontor for få eller mange, der de har mulighet for å trekke seg tilbake til ro og konsentrasjon.

 Eller de kan kjøpe dagspass til første etasje med åpne avdelinger, intime soner og flexi-plass.

 Weeden mener økonomien bak valget disse bedriftene gjør er rasjonell:

*De slipper å binde seg opp til årelange leieavtaler.

*De kan lett skalere opp og ned plassen sin, i forhold til antall medarbeidere.

*De kan betale samme faste månedsbeløp for kontorplassen, mens tilleggs-tilbud som møterom, sentralbord, posthåndtering, administrative tjenester, takterrasse og kinosal kan bookes etter behov og faktureres ut fra bruk.

– Tjenesten vi leverer er at vi gjør det enkelt for deg å leie et kontor, forklarer Weeden.

GI DITT SELSKAP DEN EN ARBEIDSPLASS AV HØY KVALITET TIL LAV PRIS.

Trenger godt miljø

Stadig får Weeden spørsmål om hvem Spaces er for. Er det for oppstartsbedrifter?

– Jeg tror dette er mer for bedrifter som er forbi gründerstadiet og holder på å skalere opp, som trenger en fleksibilitet. De ønsker kreativitet rundt seg som kan være med å drive dem frem og oppover, men vil også gjerne ha mulighet til å trekke seg tilbake.

På BI i Nydalen i Oslo, er høyskolelektor Tor Haugnes på Institutt for strategi og entreprenørskap positivt skeptisk til framveksten av coworking-plassene.

– Det passer for de som liker og trenger det sosiale rundt seg. Kultur sammen med andre, det kan være stimulerende, det, sier han, men har samtidig innvendinger.

– Vi må ikke glemme at dette ikke er for alle. For introverte kan det til og med kanskje føre til at effektiviteten går ned.

Han mener det er naturlig at flinke folk ønsker å sitte sammen med andre flinke folk.

– Og så lenge det ikke går utover effektiviteten er det jo kjempefint og veldig spennende.

Trikset er å lage et godt miljø til leietakerne. Det blir som kjøpesentertankegang; så lenge butikkmiksen er god kan det fungere bra, mener han.

TRENGER DU KONTOR SOM HAR «ALT»? SJEKK UT SPACES.

Gamingrom med Playstation 4, fussball og air hockey. Foto: Spaces.

Kommer for atmosfæren

Hos Spaces har Thomas Weeden et avslappet forhold til miksen av medlemmene på huset.

– De som velger å sitte her, har valgt det på grunn av en kombinasjon av et ”smashing” lokale og tjenestene de får. Vi er mer ute etter at ”mindset”-et til menneskene er riktig for konseptet enn hva de jobber med, understreker han.

Det er også rådet fra forskerne ved Michigan’s Ross School of Business som målte hvorfor graden av trivsel var så høy hos folk som jobbet i fleksible arbeidsnettverk: Tradisjonelle arbeidsmiljø bør la seg prege mer av hvordan coworking-miljøene virker. Da vil de få ansatte som knytter seg mer til arbeidsplassen, og dermed kan tilføre energi og nye ideer hver dag,

Thomas Weeden ser at Spaces allerede bidrar til inspirasjon i Oslo:

– Vi mener at vi har skapt en arena som ikke bare en kontorplass, og folk kommer utenfra og booker møterom her fordi de liker atmosfæren og miljøet. Jeg tror vi bare så vidt har sett starten på dette i Norge.

TRENGER DU KONTOR SOM HAR «ALT»? SJEKK UT SPACES.

I første etasje er det Business Club hvor medlemmer fra hele verden kan jobbe. Og som gir deg tilgang på kontorer over hele verden dersom du er medlem. Foto: Spaces.

Coworking space:

*Medlemmene deler arbeidsplass, ressurser og gjerne også informasjon, men det er ikke gitt at de nødvendigvis jobber sammen med hverandre.

*Kontorfellesskapet skal skape grunnlag for på sikt å skaffe seg formelle og uformelle samarbeidspartnere som deler de samme verdiene. Et optimalt coworking space bygger derfor på ideen om åpenhet, samarbeid og mangfold.

*Flesteparten tilbyr ulike typer medlemskap, fra dagspass til to-års kontrakt.

* I dét ligger også en variasjon av arbeidsplasser; flexiplass, egen pult, eget kontor.

* De fleste tilbyr interne og eksterne faglige og sosiale tilbud til medlemmene.

* Miljøet er ofte ungt, preget av oppstartsfirma.

* Identiteten kan være eksklusivt, eller lavterskel,og kan være hipt, alternativt,

kunstnerisk, profesjonelt eller teknologisk.

* Coworking spaces krever god administrasjon for å fungere optimalt.

* Det forventes at de 15.000 co-working stedene som finnes i verden vil ha økt til 26.000 innen 2020

 

Kilde: Masteroppgavene:

Å jobbe sammen for seg selv; En studie av hvordan ressurser kan deles i et coworking space, Magnus Rapp (2016)

Komparative studier. Coworking spaces, Anne Nesbakk Uppstrøm, Jenny Ueland (2015)

 

Spaces:

* Grunnlagt i 2006, og startet opp sitt første fleksible arbeidsplass-nettverk i Amsterdam i 2008.

*Har 50 spaces over hele verden, og forventer å øke antall kontorer til 100-150 neste år.

*Åpnet i  Oslo 1. august og åpner i Bergen 1. desember.

* Tilbyr flexiplass eller leie av kontorplass i varierende størrelse og lengdeforhold.

*Har sterkt fokus på design og smarte tjenester

* Spaces Oslo ligger i Tollbugata 8 og tilbyr:

4000 kvadratmeter kontor, 1000 kvm business club og 1000 kvm gym, kino og gameroom. kontorplass

28 coworking-pulter

8 møterom

TRENGER DU KONTOR SOM HAR «ALT»? SJEKK UT SPACES.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyheter, reportasjer og innsikt rett i innboksen.

Utviklet av Martin Grønneberg