Under åpningen av Slush 2018 i Helsinki, Finland Foto: Petri Anttila / Slush

Nordens største tech-fest lanserer gratis startupprogram for global vekst

Benedicte Tandsæther-Andersen

Benedicte Tandsæther-Andersen

Journalist

Publisert 4. desember 2018

Det nye startupprogrammet til Slush skal kombinere akademiske studier, praksisarbeid og mentoring i flere land.

Programmet, som ble annonsert i løpet av de første åpningsminuttene av årets Slush-festival, skal tilby en studiekombinasjon der studenter kan kombinere praktisk arbeid i vekstselskaper og risikobaserte investeringsselskaper, med noen av verdens fremste universiteter.

Underveis skal studentene få mentorveiledning fra gründere og investorer som har kompetanse innen sine felt, skriver den finske avisen Talouselämä. Andreas Saari, administrerende direktør for Slush, fortalte fra scenen at målet er å gjøre store endringer i hvordan entreprenørskapsstudier former den enkelte student — og selskapene de gründer.

— Det har blitt tydelig for oss at den nåværende modellen for universitetsstudier ikke er ideell for vekstselskaper, eller for hvordan man skal drive et selskap. Praktisk erfaring og læring mangler, fordi entreprenørskap langt i fra er en forelesningssituasjon, sa Saari i åpningsminuttene av festivalen.

Andreas Saari, administrerende direktør for Slush. Foto: Benedicte Tandsæther-Andersen

Klarna på klasselisten

Programmet skal være gratis for deltakere, og målet er å lage et omfattende veilednings- og utdanningsprogram der neste generasjons gründere — som står overfor globale utfordringer — får den treningen de trenger. Programmet blir det største som noen gang har blitt startet i regi av Slush. Festivalen er allerede kjent for sine akademiske partnere og selskaper.

Slush Academy vil starte sin første runde neste år, og har så langt knyttet seg til universitetene Aalto University, Stockholm School of Economics, Oxford University Saïd Business School, London Business School, Berkeley or Singapore University of Technology and Design.

Blant selskapene som så hittil er blitt en del av Slush Academy, finner man Atomico, Accell Partners, Supercell og Unity Technologies, samt Klarna. Alle stiller som deltakere i programmet, som i første fase lar 20 – 30 studenter delta på en «sommer-camp» der de skal få trening innen hurtig vekst av selskaper og VC-selskaper.

Utover våren 2019 vil det også komme flere nyheter om andre tilbud for startups. Slush Academy vil bli vare over ett eller to år, og ta utgangspunkt i pensum utarbeidet av partnere og deltakere i programmet, skriver Talouselämä.

Slush 2018 er i gang – og det er Slush Academy snart også. Foto: Benedicte Tandsæther-Andersen

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.