Thomas Brødreskift i Equator Aircraft Norway har bygget det som trolig er verdens første elektriske sjøfly, som heter Equator P2. Han håper det kan bli et miljøvennlig alternativ til annen transport. Foto: Monica Strømdahl / NTB scanpix

Nordmann bak banebrytende elektrisk sjøfly

Per-Ivar Nikolaisen

Per-Ivar Nikolaisen

Redaktør og gründer i Shifter

Publisert 26. januar 2018

Thomas Brødreskift (36) har bygget det som trolig er verdens første elektriske sjøfly. Han håper det kan bli et miljøvennlig alternativ til annen transport.

– Tenk deg et nettverk av effektive og stillegående elektriske sjøflyhavner i fjordene langs kysten, som bringer folk inn til byene og hovedflyplassene, sier Brødreskift til VG.

Han begynte å se nærmere på fly i sin masteroppgave ved Arkitektur og designhøgskolen i Oslo i 2009.

Brødreskift mener besparelsene for samfunnet ved å bruke luften i stedet for å bygge dyr infrastruktur på land er enorm.

Flyet skal testes i lufta for aller første gang til våren.

– Etter åtte år med design og bygging av både fly og motorsystem, er det naturlig å være litt nervøs, men jeg tror det går bra, sier han til avisen.

(©NTB)

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.