Paris strammer reglene for el-sparkesykkel etter dødsfall

Denne uken fikk Paris også sitt første dødsfall hvor en el-sparkesykkel er involvert. 

Det melder den franske tv-kanalen BFM. En 25 år gammel mann på sparkesykkel omkom da han traff en varebil i Paris’ 18. distrikt sent mandag kveld. Han skal ikke ha overholdt vikeplikten.

Meldingen om dødfallet kommer bare en uke etter at ordføreren i Paris gikk ut og krevde strengere regler for bruk av el-sparkesykler.  Da hadde ordføreren sett seg lei av klager og nestenulykker og uttalte at hun ville få slutt på «anarkiet».

Paris er byen i Europa med flest el-sparkesykler og flest aktører. Det er omlag 20 000 el-sparkesykler fordelt på 12 aktører i den franske hovedstaden. Dette tilsvarer en sparkesykkel per 100 innbyggere. I Oslo er tallet en per 500.

Ordfører Anne Hidalgo vil sette fartsgrensen ned til 20 km/t og i tillegg begrense antall operatører til to eller tre for å få bedre kontroll. Den som bruker elsparkesykler på fortau i Paris, risikerer allerede en bot på 135 euro, i overkant av 1.325 kroner. Man kan få en bot på 35 euro for å parkere ulovlig.

Les også: Nå kommer forbudsrytterne, men også el-sparkesykler er uskyldige inntil det motsatte er bevist

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.