Rapport: Utviklingen i Norge går feil vei

Publisert Sist oppdatert

Abelias Omstillingsbarometer for 2019 viser at utviklingen i Norge går feil vei på flere sentrale områder for omstilling.

Det melder Abelia i en pressemelding.

"Vi er nær bunnen av rangeringen på andel med spissutdanning, vi er dårlige på å tiltrekke oss internasjonale studenter og arbeidstakere, og vi faller videre på spisskompetanse innen teknologi og digitalisering."

Samtidig viser den fjerde utgaven av Abelias Omstillingsbarometer, som ble presentert i Arendal tirsdag, at innovasjonstakten er økende.

Norge gjør det også svært godt på breddeutdanning, generelle ferdigheter i befolkningen og digitalisering av næringslivet, skriver Abelia videre.

– Høy kompetanse, ikke minst innen teknologi, er en forutsetning for vellykket omstilling og Norges fremtidige verdiskapning. Vi er godt skolert, og har på mange områder et strålende utgangspunkt for å bli best i verden på innovasjon og omstilling. Likevel må vi erkjenne at digitaliseringen dessverre går raskere i mange andre land, kommenterer Kjetil Thorvik Brun, direktør for næringspolitikk og samfunnskontakt i Abelia.

Omstillingsbarometeret er en årlig rapport som lages av NyAnalyse på oppdrag fra Abelia.

Rapporten viser hvor godt Norge gjør det sammenliknet med andre land på en rekke områder som er viktig for omstilling. Rapporten følger rundt 100 sentrale indikatorer og måler Norge opp mot 29 andre land.

[email protected]