Schibsted Growth blir ny deleier i forsikringsbransje-utfordreren Insurello

Insurello henter 25 millioner kroner i en nytt emisjon hvor Schibsted Growth blir ny medeier, og Luminar Ventures utvider sin eksisterende investering. Insurello er en grunnlegger av forsikringsbransjen med en digital tjeneste som hjelper kundene på en enkel måte å søke forsikringskompensasjon for personskader.

Det skriver Schibsted i en pressemelding.

Siden begynnelsen av 2017 har Insurello blitt utnevnt som et av de 100 største forsikringsselskapene i verden, og har doblet arbeidsstyrken i det siste året til å være 30 personer i dag.

– Vi elsker fintech og vi elsker Insurellos visjon for å forenkle for forbrukerne, noe vi i Schibsted støtter fullt ut. Marcus har også samlet et sterkt lag og bygget et imponerende produkt som er klart basert på forbrukernes behov. Det er noe vi vil investere i og bidra til å utvikle videre, sier Pontus Ogebjer, investeringsansvarlig ved Schibsted Growth i en pressemelding.

– Marcus er en veldig drevet og talentfull entreprenør, som har overlevert på alle fronter siden vi først investerte. Blant annet ved å styrke teamet med erfarne og talentfulle mennesker i vekst, produktutvikling og teknologi, noe som er en svært viktig funksjon av en grunnlegger. Insurello vokser raskt, men har nettopp pekt overflaten av verdiskapingen som digitalisering vil bringe til forsikringsbransjen, sier general partner Jacob Key på Luminar Ventures.

Personskader påvirker ca 600 000 mennesker hvert år, men mange av dem unnlater å samle kompensasjonen de har krav på. Dette skyldes flere faktorer, men fremfor alt fordi det er vanskelig for kundene å operere og forstå prosessen for å få kompensasjonen de har krav på.

– Vi sliter for alle å få den rette kompensasjonen, uavhengig av tidligere erfaring, kunnskap eller bakgrunn. Dessverre mangler mange på pengene de har krav på. Vi kan hjelpe forsikringsselskapene til å automatisere og forenkle håndteringsprosessen av disse sakene via plattformen, og dermed også hjelpe flere enkeltpersoner til å få den rette kompensasjonen, sier Marcus Janback, konsernsjef og grunnlegger av Insurello.

Den nye hovedstaden vil primært bli brukt til produktutvikling. Men en viktig del vil også være å skape bevissthet om retten til kompensasjon ved ulike typer personskader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.