Vipps i gigantsamarbeid: Til kamp mot Apple og Google

Vipps har sammen med de europeiske betalingstjenestene Bluecode, ePassi, Momo Pocket, Pagaqui og Pivo blitt enige med kinesiske Alipay om et felles format for QR-koder, som skal gi «sømløs og enklere» betaling til brukere og brukersteder.

Det skriver Vipps i en pressemelding.

Samarbeidet, som er det første av sitt slag i Europa, skal sørge for at brukerne av de seks mobile lommebøkene kan betale med sin vante app i 10 europeiske land.

Den samlede brukermassen blir på 5 millioner, ekskludert de kinesiske brukerne. Det blir i løpet av sommeren mulig å benytte tjenesten på 190.000 brukersteder.

Brukersteder som allerede tar imot mobilbetaling fra noen av de seks appene, skal også enkelt kunne ta imot betalinger fra kunder i de andre landene som dekkes av samarbeidet. I tillegg kan Alipays kinesiske brukere gjøre betalinger til salgssteder som tilbyr betaling til disse mobile lommebøkene.

Samarbeidsparterne opplyser i pressemeldingen at de forventer å utvide tjenesten til flere europeiske land og selskaper i fremtiden.

Det kinesisk-europeiske samarbeidet er et direkte svar på ekspansjonen til giganter som Apple og Google, som de seneste årene har markert seg som en viktig aktør i betalingsmarkedet.

– Apple vil bli motarbeidet, fordi de går inn for å konkurrere. Mye skal på plass når de skal slippes inn i et land, og det er ikke sikkert bankene vil godta dem, sier sjef for Vipps internasjonalt, Berit Svendsen, i et intervju med DN.

− Dette er et eksempel på hvordan samarbeid på tvers av Europa kan forenkle for både brukere og brukersteder, og skape bedre muligheter for alle. Vi er ekstremt fornøyd med at flere partnere blir med i samarbeidet, som gir alle brukerne av de ulike lommebøkene enda større muligheter til å bruke sin vante betalingsapp også når de reiser til utlandet, sier Vipps-sjef Rune Garborg i pressemeldingen.

redaksjonen@shifter.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.