Vurderer gebyr på henslengte el-sparkesykler

Det kryr av elektriske sparkesykler i Oslos gater. Nå vurderer Bymiljøetaten i Oslo å ta betaling for å plukke opp sparkesykler som ligger strødd i gatene. Det melder TV2.

– Vi i Oslo samler inn fryktelig mange el-sparkesykler som ligger slengt, og det gjør vi i dag som en gratistjeneste. Vi må nå se på om vi skal bli enige om å ta gebyr for det, sier samferdselsbyråd i Oslo, Arild Hermstad til TV 2.

Hermstad mener kommunen ikke har verktøy nok til å kunne regulere bruken av elektriske sparkesykler i hovedstaden.

– Nå kan vi ikke nekte dem å kjøre på fortauet overalt, det kunne vi gjerne tenkt oss. Vi kan heller ikke stille krav om at det må være oppstillingsplasser, for nå kan de sette de fra seg hvor de vil på fortauene, sier Hermstad.

Han legger til at politivedtektene lar dem fjerne el-sparkesykler som står til sjenanse, og at politiet kan gi bøter når det oppstår farlige situasjoner.

– Men da må politiet følge opp disse tingene, og det er ikke noe som politiet prioriterer eller har fått ekstra midler til.

Samferdselsdepartementet er ikke enige i at det trenges reguleringer.

–Jeg synes at markedet skal få lov til å virke, med tanke på hvilke aktører som kommer til å overleve på markedet. Jo flere de blir, jo hardere blir konkurransen. Da er det mulig at noen av aktørene forsvinner ut igjen. Jeg synes ikke at vi politikere skal gå inn og styre dette, sier statssekretær i Samferdselsdepartementet, Tommy Skjervold, til TV 2.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.