Erling Nordbø er ansatt som ny inkubatorsjef ved Oslo Medtechs nye helseinkubator i Forskningsparken. Foto: Oslo Medtech

Dette er den nye sjefen for Oslo Medtechs helseinkubator

Erling Nordbø er ansatt som leder og første partner av den nyåpnede helseinkubatoren i Forskningsparken i Oslo

Helseinkubatoren til Oslo Medtech, Inven2 og Oslotech som offisielt åpner 12. oktober, skal hjelpe «helse-startups» med å bli klare for markedet.

Der vil helseteknologiske bedrifter få tilgang til nasjonale og internasjonale eksperter i hver fase frem til kommersialisering.

Har jobbet med startups

Nå har eierne bak inkubatoren ansatt Erling Nordbø som inkubatorleder. Nordbø har bakgrunn fra farmasøytisk- og bioteknologisk industri, både i små og store bedrifter, skriver Oslo Medtech i en pressemelding. Den siste tiden har han drevet sitt eget konsulentselskap med fokus på startups.

–Med den brede bakgrunnen innen helsenæring Erling har, alt fra regulatorisk til markedslansering i store og små bedrifter, har vi fått rett person på plass for å få helseinkubatoren i gang og starte veien til å bli den kompetansehub-en den skal bli innen helse. Vi er utrolig glade for at Erling har takket ja til utfordringen, sier CEO Oslo Medtech Kathrine Myhre.

–Hvorfor starter dere en helseinkubator?

–Helse er en stasningsnæring. Vi investerer 2,5 milliarder hvert år i helseforskning, men vi ser ikke så mange kommersielle bedrifter som kommer ut av det. Det er et potensial for å øke suksessraten gjennom en inkubator, sier kommunikasjonssjef Anita Moe Larsen til Shifter.

Suksesscaser

–Finnes det eksempler på noen bedrifter som har vært innom dere som har gjort suksess?

–ConceptoMed er et selskap som ble startet av dr. Christian Mide en lege utviklet en sprøyte som kan håndteres med kun én hånd. Den distribueres nå over hele verden. Et annet selskap, er GE Vingmed Ultrasound, del av GE Healthcare og har fortsatt har produksjon i Norge, sier Moe Larsen.

Initiativet til helseinkubatoren kommer fra Oslo Medtech selv, sammen med Invent2 og Oslotech. Og det er  SIVA og Akershus Fylkeskommune som har gjort det mulig.

Foreløpig er det 60 plasser som blir tilbudt til gründere, med mulighet for å utvide til 120 plasser. Det vil koste 2.400 kroner per arbeidsplass i den nye helseinkubatoren.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyheter, reportasjer og innsikt rett i innboksen.

Lucas Weldeghebriel

Lucas Weldeghebriel

Journalist og gründer i Shifter

Annonsørinnhold

Utviklet av Martin Grønneberg