Daniel Kjellén, gründer og CEO i Tink. Foto: Tink

«Big bet» på Open Banking: Tink henter 888 millioner kroner

Fintech-selskapet, som blant annet har Nordea på eiersiden, har hentet en astronomisk sum til å gi god fart inn i Open Banking-markedet.

Publisert Sist oppdatert

Det syv år gamle svenske selskapet, var i utgangspunktet en app som tipset forbrukere om hvordan de kunne forbedre sin privatøkonomi. (Det er det fortsatt)

Men som med flere andre fintechs, har de endret fokus fra massemarkedet til bedriftsmarkedet, og tatt en rolle innen «open banking».

Tink har laget en løsning som brukes av banker for å både tilgjengeliggjøre sine kunders bankkontoer for tredjeparter (som er påkrevd av EU-direktivet PSD2), men også for å få tilgang til sine kunders kontoer i andre banker.

Hovedkonkurrenten til Tink, er det danske Nordic API Gateway (som også begynte som en lignende app: Spiir), hvor både DnB og Danske Bank er investorer. Samt Nets, som har en rekke norske banker på kundelista.

Dobler verdivurderingen på ett år

Nå som selskapet henter 888 millioner kroner, er det tydelig at investorene ser store muligheter innen «Open Banking» (at banker åpner opp sine tilganger og blir sømløse deler av åpne økosystem). Dette kommer på toppen av 545 millioner kroner de hentet i februar 2019, og da ble verdsatt til 2,3 milliarder kroner.

Ifølge en pressemelding, ble runden ledet av to nye investorer:

1. Det London-baserte b2b-investeringsselskapet Dawn Capital

2. San Francisco-baserte investeringsselskapet HMI Capital.

I tillegg fikk de i en ny investor i Poste Italiane, det italienske postvesenet (!), som også er den største finansielle gruppen i Italia.

Eksisterende investorer Heartcore Capital, ABN AMRO Ventures og BNP Paribas’ venture-ark, Opera Tech Ventures er også med på runden.

Nå verdsettes selskapet til 4,1 milliarder norske kroner.

Tink har nylig åpnet et Norges-kontor for å lande norske banker som kunder.