Nina Hoddø Bakås er nyvalgt leder i studentorganisasjonen som skal fremme innovasjon og gründerskap. Foto: Mathias Ciarlo Thorstensen

Nyvalgt leder i studentgründerorganisasjon: Vil ha innovasjon inn i ex.phil og gjøre det lettere å gründe som student

Publisert Sist oppdatert

Nina Hoddø Bakås er nyvalgt leder av studentorganisasjonen Start Norge. Organisasjonens mål er å legge til rette for innovasjon og entreprenørskap for studenter i Norge.

–Det føles utrolig kult å få lov til og bli leder i Start Norge. Jeg gleder meg skikkelig til å få komme ordentlig i gang og jeg er sikker på at året blir både utfordrende og lærerikt. Det er en ære å skulle lede en organisasjon som har så mange engasjerte og flinke studenter som medlemmer. Jeg tør nesten å påstå at vi er den mest engasjerte gjengen med studenter i hele Norge, sier hun til Shifter.

Tverrfaglige team

Start Norge består av 480 medlemmer, fordelt på 20 lokallag som befinner seg på de største studieinstitusjonene i Norge.

–Medlemmene våre dekker hele spekteret med utdannelser og det er noe av det som gjør oss til en så unik organisasjon, sier hun.

–Hva er de viktigste utfordringene til studenter som vil være gründere?

–Det er å finne det perfekte tverrfaglige teamet. Når man studerer er man stort sett kun med de man studerer det samme som, men når man skal starte noe selv er det en fordel å ha forskjellig kunnskap, sier hun.

Hun vil jobbe for en tverrfaglig plattform hvor disse kan møte hverandre.

–Som student er man også avhengig av studielånet og for å få studielånet må man følge studieprogresjonen til så normert tid som mulig. Å være fulltidsstudent tar mye tid og krefter og det samme gjør det å være gründer. Dette kunne kanskje blitt løst med å endre Lånekassen-kriteriene for studentgründere. En diskusjon jeg og resten av Start er mer enn villig til å ta, sier hun.

Innovasjon inn i ex.phil

–Hva vil du gjøre som ny leder for organisasjonen? Hva er dine viktigste kampsaker?

–Å få innovasjon inn på læreplanen til ex.phil. I ex.phil lærer studentene å tenke kritisk og trekke ut den mest relevante kunnskapen fra tekstene de leser. I tillegg blir man på mange måter opplært i hvordan bruke kunnskapen man tilegner seg. Dette er utrolig viktig, men jeg tror det hadde vært fint å vinkle inn innovativ tenkning inn i emnet. Arbeidsplassene de som studerer nå ser for seg å få, finnes ikke nødvendigvis når de er ferdigutdannet. Det er derfor viktig å lære seg å tenke nytt. Kunnskapen de sitter på er bra, men den må nok etterhvert brukes på nye måter og områder enn det som har vært tradisjonelt, sier Bakås.

Hun foreteller at de skal organisere en Start Norge-konferanse i løpet av 2017.

–Her vil vi gå vekk fra de mest brukte og store foredragsholderne og heller se på studentgründerne. Vi, og alle andre, har utrolig mye å lære av dem. Helst vil vi få inn nåværende eller tidligere startere som har startet noe selv og de som har deltatt i forretningsplan-konkurransen vår "Venture cup", og som har virkelig løftet seg etter det.

Du har nettopp lest en sak på nettavisen Shifter

Shifter er Norges nettavis for startups og innovasjon. Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt.

Last også ned Shifters seneste podcast med AI-gründer Anita Schjøll brede. Om blant annet kunstig intelligens, om hvor lenge hun skal leve, og hvordan det er å gå konkurs og ut av skapet i Silicon Valley.