Jonas Tesfu

Podcast med Jonas Tesfu: Foreldrene var geriljakrigere i Eritrea. Selv går han til kamp mot unødvendig shopping, med stylister over hele verden i troppen

Per-Ivar Nikolaisen

Per-Ivar Nikolaisen

Redaktør og gründer i Shifter

Publisert 20. januar 2017

Det var ikke gitt at Jonas Tesfu skulle ende opp som gründer av en global styling-tjeneste. Iallfall ikke for moren som var snikskytter og skutt to ganger.    

Han vokste opp i en familie med to søstre og en mamma. Kanskje la dette grunnlaget for det som senere skulle bli startupen Style Advice, en delingstjeneste der stylister skal kunne gi råd til kunder hvor som helst i verden.

– Å gå ut av døra tok ekstremt lang tid. Jeg fikk alltid spørsmål om klær så bra ut eller ikke, forteller Jonas Tesfu i Shifters seneste podcast.

Selv er han ikke spesielt opptatt av hvordan han kler seg. Han er ingen «fashionista som bruker tre timer foran speilet før han går på Mesh».

– Jeg liker bare ikke dumme  løsninger, sier han, og forteller at et av de viktigste poengene med Style Advice er at folk skal droppe mislykkede impulskjøp og dermed spare både penger og miljøet.

Møtet med Sylvi Listhaug

Tesfu har vært en markant skikkelse i  startupbransjen i Oslo og omegn de siste årene. I den seneste podcasten forteller  han om bakgrunnen fra Eritrea, der foreldrene kjempet i krigen mot Etiopia. Moren var snikskytter og ble skutt to ganger. Gründeren forteller om hvordan han opplevde et «utenforskap» da han kom til Sverige som barn.

– Jeg så ikke på meg selv som svensk, sier Tesfu, som etter en imponerende karriere i Sverige har slått seg ned i Norge.

Vi får høre hvordan det gikk da den høyst velintegrerte norsksvensk-eritreeren ble kalt inn til Sylvi Listhaug for å fortelle om «sin reise». Han kommer også med tanker om hvordan man skal få flere med minoritetsbakgrunn til å bli gründere, at man må ha troa på folk, men at det også i noen tilfeller er et press fra familien som fører til at minoritetsungdom velger «sikre yrker».

Jakten på en teknologisjef

Tesfu forteller også om den krevende jakten på en god teknologisjef til Style Advice, og at han til slutt dro til Berlin for å finne en CTO.

– Etter at jeg hadde forsøkt 20 i Norge, tenkte jeg «fuck this shit, dette kommer ikke til å funke». Da var det bare å finne en bedre plan, den fant jeg i Berlin, sier Tesfu.

For øvrig har han bygd opp et meget internasjonalt team, men likevel valgt Norge som base.

I denne podcasten forteller han om den siste utviklingen til Style Advice, før den offisielle verdenslanseringen senere i år. Vi får også høre om hvorfor han skriver svensk dansband-musikk med låtnavn som Mallorca og Lena. Om jorden rundt-reisene. Om hvorfor Sverige ligger foran Norge innen ny teknologi. Om hva som skal til for å få opp farten. Og en hel del annet.

 

Hør hele podcasten med Jonas Tesfu på Shifter. Last ned podcasten i iTunes / Podcaster på iphonen eller bruk din foretrukne podcast-klient på Android. Søk på «Shifter».