Niantic skal i løpet av 2019 lansere et Harry Potter-spill, og har i den forbindelse lukket en fundingrunde på 190 millioner dollar. Foto: AP Photo/Kin Cheung, File

Pokémon Go-selskap henter milliarder til nytt Harry Potter-spill

Benedicte Tandsæther-Andersen

Benedicte Tandsæther-Andersen

Journalist

Publisert 4. januar 2019

Niantic, som står bak AR-suksessen Pokémon Go, har nylig lukket en finansieringsrunde der de hentet 190 millioner dollar. 

Niantic er i gang med forberedelsene til lanseringen av et annet spill som kan komme til å gjøre suksess lignende Pokémon Go — AR-spillet «Harry Potter: Wizards Unite» ventes å komme på markedet i løpet av 2019.

Til tross for at de 190 millionene — tilsvarende norske 1.64 milliarder kroner — er mer enn mange andre selskaper har mål om å hente, skal det egentlige målet ha vært på 200 millioner dollar, skriver Wall Street Journal.

Blant investorene finner man IVP, aXiomatic Gaming and Samsung, skriver TechCrunch.

Niantic er i dag vurdert til å ha en verdi på omkring 3,9 milliarder dollar, og totalt har selskapet til dags dato tatt inn mer enn 415 millioner dollar.

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.