Gründergjengen i Kolonial.no. I sikksakk-rekkefølge fra foran til venstre: Mats André Kristiansen, Jon Kåre Steene, Karl Munthe-Kaas, Ida Johnsen, Mats Barlo, Vegard Vik, Tommy Gudmundsen, Andreas Skaranger, Christian Mikalsen og Jon Lønne.

Priser nettmatbutikken til 1,1 milliarder kroner

Lucas Weldeghebriel

Lucas Weldeghebriel

Journalist og gründer i Shifter

Publisert 25. oktober 2016

Kolonial.no henter mer penger. Nå skal de utvide til andre byer.

Ifølge Finansavisen, går tre familiefond inn i Kolonial.no med 150 millioner kroner. Dette betyr at selskapet prises til 1,1 milliard kroner.

Tre pengesterke familiefond går nå inn i Kolonial.no med 150 millioner kroner, i en emisjon som priser selskapet til 1,1 milliarder kroner.

– Vi skal inn i nye byer og få bedre utbredelse på Østlandet, sier daglig leder Karl Munthe-Kaas til DN.

Han forteller til avisen at pengene skal brukes på markedsføring, utvikling og ekspansjon.

Tidligere har Rema 1000 kjøpt seg inn nettmatbutikken. I tillegg til Alliance Venture og Verdane Capital.

Etter emisjonen skal gründerne sitte på verdier for 500 millioner kroner, skriver DN. Munthe-Kaas alene skal sitte på verdier for 150 millioner kroner.

LES OGSÅ: Svensk prissøkemotor utfordrer nettmatbutikkene

Massiv vekst

Kolonial.no har vært igjennom et år med enorm vekst, fra å omsette for 1 million i uka i august i fjor, omsetter de nå for over 10 millioner i uka.

Shifter omtalte selskapet i juni i forbindelse med årsregnskapet for 2015.Selskapet hadde økt omsetningen med 436 prosent fra 2014 til 2015.

− Vi begynte ikke skalere opp før i august. Vi omsatte for rundt en million kroner i uka i august i fjor, og først da vi begynte vi med markedsføring. Vi nådde maks kapasitet på lageret vi var på i april, da omsatte vi for ni millioner kroner i uka. Nå er vi på nytt lager som er fem ganger større enn det forrige. Vi kommer til å lande på rundt 500 millioner kroner i omsetning i år, og hastigheten på vei ut av 2016 kommer til å ligge høyere enn 500 millioner, sa Munthe-Kaas til Shifter.

LES OGSÅ: Slik sørget de for at de 10 gründerne fortsatt sitter på over 50 prosent av aksjene.

I Shifters podcast forteller Kolonial-gründer Karl Munthe-Kaas om hvordan de startet selskapet, hvilke utfordringer de støtte og hvorfor han ikke har tro på matkassene.

Last ned episoden i iTunes, eller den klienten du bruker for å høre på podcasts.