Christian Horn-Hanssen i Schibsted Growth. Foto: Schibsted.

Schibsted Vekst til Tøyen Startup Village

Lucas Weldeghebriel

Lucas Weldeghebriel

Journalist og gründer i Shifter

Publisert 16. juni 2016

Schibsted Vekst har syv selskaper i porteføljen. Eiendomsavtalen er signert. Nå flytter de inn i Tøyen Startup Village.

−  Tøyen er et byområde i sterkt utvikling og et samlingssted. Det satses og investeres mye i området og vi ønsker å være tett på der det skjer. Samtidig ønsker vi å bidra aktivt til utviklingen av Oslo, og gjøre vår skjerv for at byen generelt og Tøyen spesielt blir er et enda mer attraktivt sted for entreprenørskap. Vi støtter aktivt initiativet Tøyen Startup Village og gleder oss til å bli deres naboer på Tøyentorget, sier Christian Horn-Hanssen, investeringssjef i Schibsted Vekst til Shifter.

Schibsted Vekst er et datterselskap av Schibsted, og har som hovedoppgave å identifisere og bygge oppstartselskaper. I bytte mot nett-trafikk, kapital og kompetanse, får Schibsted en eierandel i selskapene, med et mål om å bli eneeier etter en viss tid.

Det er totalt syv selskaper i den norske porteføljen:

  • Eiendomsmeglerguiden
  • Easyad
  • Kickback
  • Prisjakt
  • Let’s deal
  • Snapsale
  • Møteplassen

− Hvor viktig er det å være tett på startupmiljøet?

− Som investor er det viktig å være tett på mange ulike miljøer. Forhåpentligvis kan Tøyen bli et sentralt  miljø for gründerselskaper, men Schibsted Vekst vil naturligvis ha en mye større radius enn torget på Tøyen, sier Horn-Hanssen.

− Er det den offisielle begrunnelsen for flyttingen, eller gjør dere dette kun for å spare penger?

− Hehe, hovedmotivasjonen for å flytte, er selvfølgelig ikke å spare penger. Vi tror Tøyen vil bidra til økt verdiskapning for selskapene våre. Medarbeiderne får moderne og hensiktsmessige lokaler med svært attraktiv beliggenhet, samtidig som vi ønsker å bidra til forsterke startup-scenen i Oslo.  Når det er sagt, så bør enhver investor, som gründe,  ha fokus på kostnader, forteller investeringssjefen.

− Hva kan Schibsted Vekst gjøre for Tøyen Startup Village og omvendt?

− Vi tror Schibsted Vekst-miljøet og TSV gjensidig kan berike hverandre.  Forhåpentligvis kan vi bidra til at TSV blir satt tydeligere på kartet til gründere og vi tror at TSV vil skape et miljø og en gravitasjon som vi også vil ha glede av. Vi ønsker å bidra aktivt inn i TSV.

Schibsted Vekst flytter inn 1. september 2016.