Silje Bareksten. Foto: Charlotte Wiig

Silje Bareksten går fra Oslo Business Region til Nor-Shipping

Vilde Mebust Erichsen

Vilde Mebust Erichsen

Journalist

Publisert 24. oktober 2018

Silje Bareksten blir selskapets første sjef for bærekraft og teknologi. 

Ansettelsen er et skritt i selskapets utvikling som tar sikte på å betjene morgendagens maritime industri, skriver Nor-Shipping i en pressemelding.

– Det er mitt mål å bidra til å kjøre Nor-Shipping i en retning som viser at langvarig forpliktelse til miljøfremgang, investering i mangfold, samt åpenhet for endring ikke bare er nødvendig, men lønnsomt, sier Silje Bareksten.

Hun har tidligere jobbet som innovasjonsleder i Inven2 – og sist med Smart City-satsningen til Oslo Business Region. Nå får hun ansvar for utviklingen av Blue Economy Hall og Nor-Shippings grønne og digitale initiativer.

– Havet er nøkkelen til vår fremtid, og økt fokus på bærekraft og nye teknologier representerer både store forretningsmuligheter og viktige ingredienser for en velstående samfunnsutvikling, sier hun.

I løpet av 2018 har selskapet vært gjennom en omprofilering som i større grad skal balansere forretning med miljøvern og et bærekraftig ressursbruk.

– Den maritime industrien er i en posisjon til å bygge en blomstrende og bærekraftig hav-økonomi, sier Nor Shipping-direktør Per Martin Tanggaard.

Han kaller Bareksten den perfekte kandidat til selskapets nyopprettede stilling som «head of sustainability and technology».

– Digital teknologi kan være nøkkelen til bedre effektivitet, og nå var det viktig å rekruttere en talentfull person som kunne fokusere dette området, sier Tangaard.

Les også: Den nye «hav-direktøren» vil sjøsette verdens ledende gründer-lab i Oslo: – Nå ser vi endelig begynnelsen på «2.0-samfunnet»

Bransje: 

Har du byttet jobb?

Shifter publiserer jobbskifter for folk som jobber i teknologibaserte oppstartsselskaper, samt de som jobber med teknologiutvikling, innovasjon og forretningsutvikling i etablerte selskaper og virksomheter. Hvis du ikke faller inn under en av disse kategoriene, vil ikke jobbyttet bli publisert.

Del det på Shifter

Meld deg på Shifters nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.