Niklas Zennström, skype-gründer og Atomico-partner. Foto: Per-Ivar Nikolaisen.

Skype-gründer klar med fond på 6,4 milliarder: Aldri vært bedre å være gründer, og ser på selskaper i Norge

Stine Jutila

Stine Jutila

Journalist

Publisert 16. februar 2017

Europa produserer noen av de beste tech-selskapene i verden og det har aldri vært en bedre tid å være gründer, mener Skype-gründer og storinvestor Niklas Zennström i Atomico.

–Vi har et av de største fondene i Europa og har satt sammen det beste teamet for å samarbeide med og hjelpe de mest ambisiøse gründerne til å bli globale, sier Zennström i en mail til Shifter.

Han leder det europeiske investeringsselskapet Atomico og har nettopp bygget et fond på 6,4 milliarder kroner de vil investere i europeiske tech-startups. Inkludert norske.

Olje-kompetansen

–Med høy kompetanse innen olje, gass og shipping er det flere svært interessante startups som kan utvikle innovative løsninger på flere områder i Norge, sier hans kollega Teddi Wardi, som er ansvarlig for investeringer i Norden.

Hvilke norske selskaper tenker du på?

–Jeg vil ikke nevne navn, i frykt for at noen skal føle seg utelatt eller glemt, sier Wardi.

Xeneta nevnt

I DN torsdag, nevner har imidlertid selskapet Xeneta, som nylig hentet 100 millioner kroner i en emisjonsrunde. 

Fra Atomicos forrige fond på 476,6 millioner USD, ble ingenting investert i norske selskaper.

Penger fikk derimot fintech-selskapet Klarna, som er kjent for de fleste norske nett-shoppere.

«Beste teamet i hele Europa»

Atomico ønsker å fortsette å investere i selskaper som jobber med avansert teknologi, og aller helst gründerselskaper.

–Vi har investert alt vi hadde, ikke bare penger, i de beste europeiske gründerne. Vi har skapt et av de største fondene i Europa og har nå muligheten til å støtte flere gründere. Vi har skapt det beste teamet i hele Europa for å hjelpe dem til suksess, sier Atomico-partner Mattias Ljungman i en pressemelding.

Teamet består av mange tidligere ledere fra populære selskaper som Facebook, Google, Skype, Spotify og Uber.

657 et bra sted å være når man skal rulle ut produkter i markedet.

 


Shifter er Norges nettavis for startups og innovasjon. Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt.

Hør for øvrig også vår seneste Podcast, med Marianne Bratt Ricketts i Vibbio. Om hvordan hun og Stine Norum bygde et solid selskap i Norge på rekordtid og nå satser internasjonalt. I podcasten forteller hun hvordan Vibbio skal gå fra å være en videoprodusent til å bli et stadig tyngre techselskap – som blant annet bruker avansert plattformteknologi og kunstig intelligens i produksjonslinjen. Ellers om kostskolen, 18-timers-dagene i London, evakuering av landsbyer i Alpene, om å miste noen, om å ha perspektiver og beholde roen i kritiske situasjoner. Og gründertips, gründertips, gründertips!

Last ned podcasten i iTunes / Podcaster på iphonen eller bruk din foretrukne podcast-klient på Android. Søk på «Shifter».

 

 

 

 

Bransje: