startuplab

StartupLab øker omsetningen med 60 prosent og går med 1,6 millioner i overskudd

Regnskapstallene for 2015 er klare og StartupLab i Oslo, en inkubator for teknologiske oppstartsselskaper viser at forretningsmodellen deres er liv laga.

Omsetningen er opp 60 prosent fra 10,8 millioner 2014 til 17,4 milllioner i 2015. Og resultatet endte på komfortable 1,6 millioner kroner, som betyr at StartupLab for første gang går i overskudd. I 2014 endte det med et underskudd på 1 million kroner.

Daglig leder og medgründer Alexander Woxen forklarer oppgangen med økt aktivitet og bedre utvikling av samarbeidet med næringslivet.

— Det er helt stappfullt i labben. 2015-tallene viser at dette er en bærekraftig virksomhet, ikke noe som bare er tuftet på offentlige midler. Vi er helt avhengige av aktiviteten med næringslivet rundt «Corporate Innovation» som nå bidrar til veksten, sier han til Shifter.

Han forteller at inntektskildene kommer fra primært tre hold: 1. Gründere som leier plass. 2. Samfunnsoppdragsmidler fra SIVA og 3. Aktiviteter med næringslivet.

— De står grovt sett for 1/3 hver. Labben alene (gründerne) bærer knapt sine egne kostnader, så vi er helt avhengige av næringslivet, sier han og peker på partnerskap med blant annet Telenor, Møller-gruppen og DNB.

Han forklarer at næringslivet ønsker å øke innovasjonstakten og at forutsetningene for deres virksomheter endres raskere og mer omfattende.

— Derfor trenger de kontakt med gründere. Så vi har flere aktiviteter som bidrar til deres innovasjonsevne. Samtidig bidrar dette til at gründerne får økt innsikt. Vår kjepphest for gründerne er nemlig at de må få seg sin første kunde. Vi har aktiviteter hvor vi eksperimenterer med er ulike tilnærminger som bidrar til en vekselvirkning mellom disse sfærene av virksomheter, selv om vi ikke har noen fasit. Formålet vårt er å tette gapet. Vi er en nøytral aktør litt utenfor det etablerte som kan bidra til dette på en god måte, sier Woxen.

Woxen forteller at overskuddet skal reinvesteres i «Founder’s fund» samt dekke opp for tapt balanse.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyheter, reportasjer og innsikt rett i innboksen.

Lucas Weldeghebriel

Lucas Weldeghebriel

Journalist og gründer i Shifter

Annonsørinnhold

Utviklet av Martin Grønneberg