Justisminister Tor Mikkel Wara fra Frp. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Statsbudsjettet: Vil styrke IKT-sikkerhet med 52 millioner

NTB

NTB

Publisert 8. oktober 2018

Regjeringen vil skjerpe IKT-sikkerheten og bevilger 52 millioner i forslaget til statsbudsjett.

Arbeidet med hybride trusler og cybertrusler i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) får 25 millioner av disse. Det skal gi PST bedre kapasitet i arbeidet mot spionasje, sabotasje og påvirkningsoperasjoner.

I satsingen skal det også være grunnlag for videreutvikling av PSTs samarbeid med Etterretningstjeneten, Nasjonal sikkerhetsmyndighet og Kripos i Felles Cyberkoordineringssenter (FCKS).

10 millioner bevilges til inntrengningstesting i regi av Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM). Det skal øke kapasiteten for å avdekke sårbarheter, og legge til rette for risikoreduserende tiltak i kritisk infrastruktur og sikkerhetsgraderte systemer under alle departementers ansvarsområder.

Forskning på IKT-sikkerhet blir også bevilget 17 millioner kroner, fordelt på Forskningsrådets programmer SAMRISK og IKTPLUSS, som får henholdsvis 7 og 10 millioner kroner.

Basisbevilgningen til Simula til bredere kryptokompetanse og forskningen videreføres fra 2018. Den er på 5 millioner kroner.

Les også: Prisbelønt sikkerhetsstartup vil ufarliggjøre virusprogrammer

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.