Ledig stilling:

Chief Financial Officer - GreenCap Solutions

Sannsynligvis den mest spennende CFO-rollen som blir tilgjengelig i 2021!

Stillingen er ikke lenger aktiv.

Ønsker du en sentral rolle i oppbygging av et av regionens mest lovende eventyr?

Ønsker du en hverdag med bredt ansvar og mandat?

Da skal du fortsette å lese. Dette er sannsynligvis den mest spennende CFO-rollen som blir tilgjengelig i 2021.

Arbeidssted: Stavanger

Søknadsfrist: Snarest

Søk på stilling

Om bakteppet

Klimaendringer er av forskere identifisert som vår tids aller største utfordring. Det er beregnet at karbonkonsentrasjonen i atmosfæren er faretruende høy og at det haster å gjøre noe med dette. Et av tiltakene som vil ha best effekt for å nå målene i Paris-avtalen er å utvikle teknologi for karbonfangst.

Nå pågår kappløpet for å finne de mest optimale løsningene. Vi tror en av disse løsningene er funnet opp i Norge og vil erobre verden fra Stavanger. Vi tror på GreenCap Solutions.

GreenCaps teknologi er utviklet av en av verdens fremste eksperter på karbonfangst og drivhusgasser: Dr. Tor Christensen. Han er utdannet med en PhD innen Chemical Engineering fra Perdue University i USA. Han har over flere tiår jobbet med utslippsproblematikk verden rundt.

Selskapets CSO har det siste året jobbet med global kommersialisering av teknologien og har stått i front for nylig innhenting av kapital fra investorer.

Videre har selskapet seks andre ansatte som jobber med engineering, F&U og prosjektstyring. Ytterligere nøkkelpersoner vil bli ansatt i tiden fremover etter hvert som behovene melder seg.

Om stillingen

Nå er tiden moden for det neste, store, skrittet. Veien mot børsnotering og videre utvikling av selskapets strategi, produktlinje og forretningsmodeller. Tiden er moden for en CFO som vil få en helt sentral rolle i å påse at selskapet når sine store ambisjoner.

Overordnede ansvarsområder:

  • Overordnet økonomi- og finansstyring for selskapet
  • Tilrettelegging for selskapets børsnotering (IPO)
  • Rapporteringsrutiner i medhold av gjeldende børskrav
  • Søknader og rapportering i forbindelse med forskningsprosjekter
  • Aktiv involvering i forretningsutvikling
  • Kommersielle vurderinger/beregninger ved nye prosjekter

Du vil få støtte og hjelp fra BRI-systemets støttefunksjoner på regnskap, samt jobbe tett med revisor i arbeidet med Greencaps IPO.

Hvem er du?

Vi leter etter deg som kjenner på en iver og lyst til å være med å utvikle neste generasjons industrieventyr omtrent fra bunn. Du har tro på og ønsker å være driver for det grønne skiftet. Videre er du en person som trives i en hektisk hverdag bestående av små og store utfordringer som alle krever din oppmerksomhet og evne til å prioritere.

Vi er et lite miljø så det er forventet at alle som jobber hos oss også bidrar utenom sine tildelte ansvarsområder, og vi jobber stort sett uten støttefunksjoner som betyr at vi ordner opp i det meste i stor grad selv.

Ellers er du selvgående, utholdende, flink til å prioritere, kommersielt anlagt og analytisk av natur.

Tekniske kvalifikasjoner

  • Økonom eller revisor på Mastergradnivå
  • Erfaring fra børsintroduksjoner og/eller børsrapportering
  • Gjerne internasjonal erfaring
  • Solide Excel og IKT-ferdigheter
  • Flytende i norsk og engelsk, skriftlig og muntlig

Hva vi tilbyr

Selskapet befinner seg i en utrolig spennende fase hvor kommersialisering skjer i et høyt tempo. Greencap har i tillegg flere F&U-prosjekter gående hvor CFO vil være en nøkkelressurs i prioritering, analyse og valg av videre oppbygging og satsning. Alt dette skjer samtidig som selskapet har et mål om å være børsnotert vinteren 2022. Samlet sett gir dette en faglig og personlig utfordring av de sjeldne.

Videre kan vi tilby deg en hovedrolle i kampen for klima på en global scene med alt det innebærer av vekst og utvikling.

I tillegg vil du kunne forvente konkurransedyktige betingelser samt mulighet for å tre inn på eiersiden om ønskelig.

For deg som ønsker å sette et personlig preg på stilling, organisasjon, forretning og vår alles felles fremtid: Dette er en drømmejobb!

Om prosessen

Inspireres du av denne teksten og du ønsker å søke stillingen – bruk «søk her»-funksjonen i denne annonsen. Da kommer du i kontakt med vår rekrutteringspartner Ingunn Søyland i AvantGarde Search AS. Hun vil kunne hjelpe deg videre i prosessen samt besvare spørsmål du måtte ha.

Vårt overordnede mål er å ha riktig person på plass ila høsten 2021.

Om arbeidsgiver

GreenCap Solutions er et Stavanger-basert teknologiselskap som har utviklet og patentert teknologi for å fange karbon fra luften. Den oppsamlede CO2-en infuseres med O2 og pumpes inn i lukkede drivhus for å akselerere vekst. Teknologien er, til forskjell fra det meste andre, ikke basert på aminer og selskapet tilbyr en helt grønn CO2.

Selskapet har drevet intensiv forskning og utvikling siden 2016. De siste årene har GreenCap komplettert en rekke fullskalatester (på tomatplanter) med imponerende resultater:

  • Produksjon fra drivhus utstyrt med GreenCaps unike teknologi økte produksjonen med 40%
  • Forbruket av energi falt med 50%
  • Forbruk av vann falt med 70%

Testene er utført lokalt og resultatene er verifisert av NIBIO (Norsk Institutt for Bioøkonomi).

GreenCap Solutions er endel av BR Industrier (hjemmeside) som gjennom sine snart 40år med industriutvikling sikrer at det industrielle aspektet er ivaretatt.