Norges Bank søker Systemutvikler/ løsningsarkitekt

Søknadsfrist: 22. februar

Er du en ung ambisiøs teknolog som ønsker en sentral og spennende rolle hos en av Norges viktigste samfunnsaktører? Norges Bank kan tilby en karriere i hjertet av finans. Hos oss blir du en del av et hyggelig og faglig sterkt team med høyt tempo og spennende prosjekter. Som teknolog hos oss vil du utvikle virksomhetskritiske systemer innen kapitalforvaltning, markedsoperasjoner og analyse i sentralbanken. Du vil få et bredt spekter av oppgaver, bidra til operativ problemløsning og delta i fora der sentrale teknologiske endringer og problemstillinger blir behandlet.

Du vil inngå i et utviklingsteam i sentralbanken som støtter enheten Markeder, som arbeider med overvåkning, formidling og analyse av utviklingen i de norske og internasjonale penge- og kapitalmarkedene.

Norges Banks IT-løsninger benytter i stor grad Microsoft teknologi.  I systemutviklingen er .Net, SQL, Java, REST, JSON eksempler på sentrale teknologier. Dagens systemportefølje spenner vidt fra internt finansielt transaksjonssystem til web-løsninger med utfordrende krav til systemintegrasjon.

Arbeidsoppgaver:

  • Delta aktivt i kravanalyse, arkitektur og design, programmering, testing og operativ oppfølging innenfor systemporteføljen
  • Implementere nye IT-løsninger med effektiv bruk av teknologi, verktøy og metoder
  • Bidra til at Markeder sin systemportefølje dekker krav til funksjonalitet, sikkerhet og andre kvalitetsmessige krav
  • Bidra til at nødvendige endringer i systemer blir utført i tett samarbeid med forretning og Markeders IT- leveranseteam

Kvalifikasjoner

Vi ser etter deg med mastergrad innen IT-fag med gode karakterer, gjerne med spesialisering innen systemutvikling. Fortrinnsvis har du noen års erfaring med design og implementering av løsninger til virksomhetskritiske systemer, men nyutdannede med særlig gode karakterer fra relevante studieretninger oppfordres også til å søke.

Du må ha gode kommunikasjonsferdigheter skriftlig og muntlig på norsk og engelsk.

Personlige egenskaper

Du stiller høye krav til kvalitet og leveranser. Du evner å sette deg inn i komplekse problemstillinger, forstår virksomhetens behov og finner smidige løsninger. Du jobber på en strukturert, ryddig og overbevisende måte.  Som person er du positiv og engasjert, og bidrar til at IT jobber godt sammen og inngir tillit ute i organisasjonen.

Kom og jobb hos oss i Norges Bank

Vi gir deg en mulighet til å løse utfordrende og spennende oppgaver sammen med meget dyktige fagfolk. Dette håper vi gjør at du får utfordret deg selv, og utviklet deg videre. I tillegg har vi et bredt og aktivt sosialt miljø med ulike interessegrupper og idrettsaktiviteter. Vi har gode treningsfasiliteter på huset, og holder til i flotte lokaler midt i Oslo sentrum.

Vårt miljø er preget av det viktige samfunnsoppdraget vi forvalter, og vi er lidenskapelig opptatt av å være faglig i front på alle områder. Det gjør at dersom du velger oss som arbeidsgiver får du muligheten til å påvirke systemutviklingen i hjertet av finans i Norge.

 

Har du spørsmål om stillingen, ta gjerne en uforpliktende prat med vår rekrutteringspartner Compass Human Resources ved Bjørn Erik Graff på telefon 970 55 587. 
Kortfattet søknad med CV sendes snarest via søkeknappen.

Compass logo

Spesielle krav

For stillingen kreves tilfredsstillende vandel, ordnet privatøkonomi og sikkerhetsgodkjenning etter Norges Banks regelverk. Politiattest kreves fremlagt. Utdannelse og arbeidserfaring vil bli verifisert. Den som ansettes må i tillegg kunne sikkerhetsklareres på nivå HEMMELIG etter sikkerhetsloven.

Opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten, jf. offentlighetsloven § 25. Søkere vil i tilfelle bli forhåndsvarslet om dette.

 

 

Stillinger

Se alle stillinger