Frist: 17.oktober

Sherpa søker Dataplattformutvikler uten høydeskrekk!

Vi søker hoder uten høydeskrekk

Vil du jobbe med kunder som vil noe med dataene sine? Tror du på å skape dataløsninger som gjør oppdragsgiverne våre smartere, gir dem ny innsikt og viser dem muligheter de ellers ikke ville oppdaget?

Fordi Sherpa satser på kunder som sikter høyt; ser vi nå etter hoder uten høydeskrekk. Vi vil ha folk som er trygge på faget sitt, og som kan stake ut den riktige kursen –  mot et mål som er definert før vi legger opp ruta. Nå trenger vi flere Sherpaer med riktig fokus – og som ikke går seg bort i alle muligheter på vei til toppen.

Er du vår fryktløse dataplattformutvikler?

Dataplattformutvikler, er det et ord egentlig? Uansett: det handler ikke lengre bare om en database.

Moderne Datavarehus, data lake, Big Data-løsninger kan utvikles i skyen, lokalt, det kan være fysisk eller virtuelt, det kan være Hadoop, No SQL eller relasjonelle databaser.

Vi er nå på jakt etter utviklere som ønsker å jobbe i dette grenselandet og som er fortrolig med teknologi, men alltid ute etter å lære nye ting. Som utvikler i Sherpa vil du jobbe som konsulent hos våre kunder og på vår egen plattform der vi tilbyr tjenester på bigSherpa.
Når noen tryller fram fantastiske analyser er det fordi du har samlet inn og tilrettelagt data på en slik måte at analytikeren har fått tid til å være analytiker.
Vi vet at det er du som gjør den viktigste jobben.

Hvorfor bør du jobbe i Sherpa?

  • Du liker å lage konkrete og nyttige løsninger fremfor å snakke om buzzwords
  • Her kan du senke skuldrene og være deg selv. Vi trenger din kompetanse og det du har å komme med er godt nok.«You don’t hire excellent people and then tell them what to do»
  • Økonomi til utvikling. Vi har gått med overskudd i ti år og har derfor et solid fundament å bygge videre på. Vi investerer nå mer enn noen gang i kompetanseheving av Sherpaer og utvikling av nye løsninger. Digitaliseringen i samfunnet gir oss fantastiske muligheter til å leke med ny teknologi og lære oss nye ting. Vi er heldige som kan ta oss råd til slike prioriteringer!

Møt sjefen:

Bilde: Sigbjørn Høgne, CEO Sherpa Consulting AS.

1. Har du selv opplevd å ha høydeskrekk?

Nei, jeg har nok ikke høydeskrekk. Har gått gjennom løypa i Høyt-og-Lavt klatreparken i Ål og kjente på respekten, men ikke skrekk.  Jeg oppfatter at det er skummelt og konsentrerer meg skikkelig. Blir fokusert. Har også et svært hus som jeg må opp på innimellom og da er det også slik: kjenner at jeg har respekt for høyder. Jeg tror dette er positivt. Vi er laget slik at når vi møter utfordringer, blir vi skjerpet.

2. Hva er ditt viktigste lederprinsipp, og hvordan liker du å lede?

Mitt viktigste lederprinsipp er frihet og med det følger ansvar. Jeg stoler 100% på mine ansatte og de har frihet til å løse oppgaven slik som de mener er best. Når jeg viser at jeg stoler på de rundt meg, opplever de en trygghet og det et fundament får å tørre å prøve nye løsninger og oppmuntrer til kreativitet. Hvis du leder med stramme tøyler kan de ansatte få høye skuldre og prestere dårligere. Derfor stresstester jeg heller aldri i en intervjusituasjon. Når folk er stressa og presset er høyt, velger mange også den safe løsningen som de vet fungerer. Man tør ikke ta sjansen på å prøve noe nytt. Derfor er jeg ikke så opptatt av hvordan de ansatte yter under stress, jeg vil vite hvor godt de kan gjøre det når de er trygge og har frihet til å løse oppgaven slik de selv mener det er best. Slik har jeg lært meg å lede kunnskapsarbeidere.

3. Hva er din største tabbe, og hva lærte du av den?
Jeg vet ikke hva min største tabbe er, jeg gjør tabber hele tiden og prøver å lære av dem. Jeg røyk en sene under foten for 2 uker siden fordi jeg ikke lytta til kroppen. Nå får jeg ikke løpt på 3 måneder. Har lært mye om Plantar Fascia de to siste ukene, kan man trygt si. I Sherpa er det lov å gjøre tabber. Vi tar beslutninger og gjør valg hele tiden. Det verste er å ikke ta valg, sitte på gjerdet og vente i frykt for å gjøre noe galt. Da griper noen annen den muligheten og du må vente på neste tog. Vi oppfordrer våre kunder til å tørre å feile. Det lærer man masse av.

Utviklet av Martin Grønneberg